Kava u Velikoj

08.09.2013.

nina_papuk_001Miris prve jutarnje kave u Velikoj? Hm, zašto da ne! Ionako već dugo planiramo i odgađamo, ali evo jutros smo je napokon popili!!!

La la la. Sa prvim zrakama sunca naša četveročlana grupa u sastavu Dejan, Mario, Goran i Nina kreću od Anđine kolibe do Nevoljaša pa lagano preko Lapjaka do nama najdražih Tauberovih stijena. Pogled na prekrasnu panoramu Požeške kotline. Pa, fotkanje, opet fotkanje, i strmoglavi spust do Veličkog grada.

Velički nam je ujedno poslužio i kao izvidnica ne bi li u mjestu locirali najbližu birtiju. 🙂 Prvim koracima ulaska u mjesto, uzbuđenju nije bilo kraja. Dejan je izjavio da će prvog mještanina izljubiti od sreće što je napokon tu!! Ali nažalost nikoga do birtije nismo sreli, osim jednog malog psa mješanca koji nažalost nije imao rep pa nam nije imao s čime pokazati pseću radost.

Uz kavu samo provjerili mjerač na kojem je bilo pređenih 7.87 km. Dogovor za nastavak light ture koja u konačnici ni bila ni L od Light. Dalje nas je put vodio na vidikovac Pliš. Strmim usponom požurili smo na Mališčak jer je već bilo vrijeme ručka. Odmor, fotkanje i put Orahovih voda prema Ivačkoj na kojoj smo uspireni i crveni sreli našu ekipu Šapica Ivonu, Jasnu, Vesnu i Mišu. Grupno fotkanje i svako svojim putem. Oni do Sl. Drenovca, a mi do Jankovca na zasluženo osvježenje jer ipak smo prešli samo 21 km ! 🙂

Tekst i foto: Nikolina Tomić

Internet je naše igralište - midnel.hr