Južna terasa, Mališćak i penjalište Sokoline

20.02.2022.

U nedjelju, datumski skladnih brojeva 20.02.2022. godine, skupina od 40-tak planinara i izletnika provela je na Papuku, posjećujući Južnu terasu, vrh i sklonište Mališćak te stijenjak i penjalište Sokoline.

Jutarnju kišu u Osijeku zamijenilo je sunčano vrijeme u požeškoj dolini, a iznenađenje je bio snijeg koji je tijekom noći napadao na visinama preko 400 m.

Lijepo je vidjeti tu bjelinu papučkih vrhova s tih vidikovaca, a vjerojatno ćemo u budućnosti za snježni doživljaj morati odlaziti na dalje i više destinacije od ovih naših slavonskih. Ako je išta dokaz takvih klimatskih promjena to su brojne proljetnice koje su već procvjetale, iako je kalendarski još uvijek debela zima. Neki dijelovi osunčanih padina su puni jaglaca i visibaba, a gledam po raznim objavama da je i medvjeđi luk već moguće naći. Kako god, prilagodba je nešto na što smo se sigurno kroz povijest naučili..

Najmlađi u grupi: Zara, Lada, Luka i Marko šibaju nemilice gore tako da ih stalno moraš malo zakočiti i doslovno moliti da uspore. Po njima bi ova ruta od 14 km bila gotova za 2 sata, no uspjeli smo ih malo štopati kako bi dobili malo više vremena za uživanje. 🙂

Vidimo se opet na nekoj novoj destinaciji….

Ivan Lončarić

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

* * *

 

Internet je naše igralište - midnel.hr