Ivoninih 11

30.10.2011.

Šapice su snaga, Šapice su moć što svuda mogu proć’.

Dobro, dobro, možda malo pretjerah u naslovu i podnaslovu – to je zacijelo posljedica predoziranosti kisikom, žutim i smeđim lišćem, i dakako sivilom Stjenjaka na kome smo bili i video zapis snimili… 🙂 a niti nedavnu reprizu “Oceanovih 11” nije lako smetnuti sa uma.

Da su Šapice skupina bez premca, koja osim moći – svuda može proći 😉 dovoljno govori brojka od jedanaest komada planinara (mladih, starih, muških i ženskih) okupljenih na jednom jedinom mjestu i udruženih u skupinu sretnu. 🙂

Iako udruženi naši ciljevi su više no prozirni (transparentni) i svode se na zajedničko tabananje, ovoga puta po Krndiji i Papuku – katkada u koloni po jedan, često u paru, nikad sami, uvijek razdragani… Ako kojim slučajem volite hodati, uz to dobro podnosite brda i šumarke, pridružite se Šapicama i plutajte slobodno poput barke.

Iako nas je promjena vremena, sa ljetnjeg na zimsko računanje, zdrmala dobrano, uspješno smo pronašli START u zakazano vrijeme (09:00 h) na potpuno praznom parkingu zabetoniranog orahovačkog jezera koje već dulje vrijeme nije više jezero, a nije niti bazen…

S obzirom da je šefica Iv netom završila čak tečaja dva (ljetni i kartografski) hodali smo 6 sati i sve to zabilježili na 2D, 3D i 3D+ zemljovidu, što će zacijelo izmamiti uzdahe svih sudionika pohoda.

Uživajte u našem malom video uratku i ne zaboravite napraviti repliku izleta od Duzluka i Stjenjaka do Sv. Nikole, Iskrice, vidikovca na prijevoju, Petrovog vrha, Starog grada, Ružica grada i nazad do jezera… Da nije bilo prebolnog Nikolininog koljena i Darka duatlonca koji je došao biciklom od Miljevaca do Orahovice (i nazad) vjerojatno bi i Kap(a/o)vac posjetili, no dobro je i ovako.

Putem smo sreli poveću skupinu planinara iz Vinkovaca, usamljenog planinara iz Slatine, skupljače gljiva s praznim košarama i 0 životinjskih vrsta što je znak da zima dolazi i lovci započinju svoj krvavi pohod. 🙁

Žao nam je što se pohodu nisu pridružili Miro i Anita iz Pleternice, i naš prezaposleni član iz Slatine koga pozdravljamo i poručujemo:

Mario žao nam je što na Stijenjaku nisi bio,
niti na Iskrici vode pio,
što orahe i kruške probao nisi,
i raditi dugo morati ti si. 🙂

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr