Hopa cupa nas 7 skupa

20141019_krndija_mala19.10.2014.

Zahvaljujući lijepom vremenu, dobroj ekipi i beskompromisnom vodiču (Davor Matas) koji je sve osmislio – Šapice su uspješno ostavile tragove capa, na ukupno 17 kilometara nemarkiranih staza, diljem Krndije.

Baš kako je i najavljeno, te ponajviše zbog viroze u odlasku (Jasna Plantak) i viroze u dolasku (Ivan Lončarić) hodali smo 7 sati i nešto sitno minuta.

Nažalost dio ekipe, jednostavno je podlegao malim zločestim i nevidljvim napasnicima koji dolaze i odlaze kako im se ćefne tj. prohtije. Svi znamo da se bakterije mogu dotući štapom i antibioticima, a virusi samo antivirusnim softverom. 🙂 Da nije tako sve bi bilo gotovo za 6 i 45 minuta. 🙂

Slijedeći tjedan će oboljeti Jasna Lončarić, a zatim Vesna i Sandra, pa je ovo svojevrsna ispričnica za buduće trajanje pohoda i nešto slabije rezultate koje obični kronometri ne mogu niti detektirati. 😉

Tijekom 424 minute, koliko je sve skupa trajalo, obišli smo takoreći sve iz najave: Oštra glava, Rastova kosa, Vidikovci Oršuljica i Hercegovac, Stari Grad, pa grebenima Rastove kose i Malog visa nazad do Zdenčine. Jedino smo Kapovac preskočili. Drugim riječima nismo se nigdje upisali niti štambilj lupili. 🙂

Ukoliko želite makar na tren proći našim stopama odnosno “tragovima šapica” svakako zavirite u našu galeriju fotografija ili bacite pogled na video zapis koji traje svega nekoliko minuta.

Još bolje bi bilo kada bi se pojavili na startnoj crti i demonstrirali svoje planinarsko umjeće i vještine. 😉

Do novog susreta sa vama doviđenja.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

4 comments

 • Ivan

  Bilo je zanimljivo upoznati nama nepoznate dijelove Krndije.

 • Nismo prešli dvadeset i nešto kilometara što je postao minimum naših izleta ali smo zato hopa-cupa, gore-dolje, vamo-tamo ispenjali preko tisuću metara (i isto toliko se spustili) što je za nas ovakve kojekakve (dio nas), jako, jako dobro.

  Malo mojih slika dok me Miša ne izbaci sa svoje stanice.

  Do sljedećg druženja.

  https://picasaweb.google.com/matasdavor/VidikovciHercegovacOrsuljica

 • Jasna

  Da ,unatoč svemu što je Miša mislio da smo Ivan i ja najslabije karike nismo se dali tu nekim virusima. Dobro bilo je cviljenja,” Davore uspori, olakšaj pohod”, ali pa što onda ako smo hodali samo 17 km.
  Hajdemo u nedjelju na neku light turu da mogu povesti i Bigija ( zaželio se divljih svinja, a mogli bismo na Nevoljašu ispeći kestene , a može i neka kobasa. To ćemo ostaviti kuharu Borisu da osmisli.

 • davor

  ..palo mi na pamet,… nije grana,
  ..nešto slika.

  https://picasaweb.google.com/matasdavor