Hodanje i kupanje

20140706_mala06.07.2014.

U trenutku pisanja ovog malenog izvješća, većina Šapica se brčka na turbo popularnom orahovačkom jezeru u Duzluku, gdje osim planinara osvježenje pronalazi na stotine kupača, izletnika i kampera.

Poduzetni domaćini su pokraj vode upriličili natjecanje u pripremanju fiš paprikaša to jest riblje čorbe, a preko puta na rašljama peku šarane, spravljaju male i velike pice, i prodaju pića po turističkim cijenama bliskim onima na jadranskoj obali. Parking na suncu i travi naplaćuju 20kn/dan. Zahebani su i iznimno sposobni su ti Orahočvani, svaka im čast! Da barem počnu naseljavati Slatinu i unesu malo promjene u genetski kod. I mi bismo imali: gomile blizanaca, fotonaponske elektrane, razna natjecanja, viteške turnire, GSS stanicu i tko zna koje sve zanimljive sadržaje i projekte. No to je već druga priča…

Ekipa u sastavu: Ivan, Jasna OS, Vesna, Jasna SL, Ena, Slaven, Svjetlana, Davor i moja malenkost u 09:00 sati – okupila se na livadi pokraja jezera, odakle smo krenuli put Starog grada i Kapavca.

Od prvotnoga plana i laganog uspona u salonkama, patikama i baletankam se smo ubrzo odustali zahvaljujući Davoru Matasu koji nas je poveo znatno težim i zanimljivijim putem prema vrhu.

Prolili smo hektolitre znoja, popili isto toliko vode, a na povratku aldrmaš ili aldumaš (čast poslije kupovine) za sniježno bijelu Toyotu Auris koja na brojaču kilometara pokazuje tek 230, a zatim još jedno pićence za diplomu koju je Ena prije nekoliko dana okačila na zid.

  • Lončarići neka Tojota dobro kruži i vazda i vas dobro služi. 😉
  • Ena stigla je dugo iščekivana diploma, neka ti život uskoro zasladi posao kao bombona. 🙂

Sve u svemu, prevalili smo više od 18 km po Krndiji, svladali nešto malo visinske razlike od jezera do odašiljača koji se smjestio na 792m/nv. Usput smo se dobro ispričali, nasmijali i rekreirali, susreli brojne izletnike i planinare iz Kutjeva koji su baš kao i većina Šapica krenuli na pohod i kupanje.

Ena nam je na kraju ispričala jednu anegdotu, koja glasi ovako-nekako: “Znate li o čemu maštaju prodavačice zaposlene u trgovačkim lancima? – O tome da makar jedan dan rade u Sex shopu, tako da mogu kupce pitati – A koji vi kurac hoćete!?” 🙂

Pozdrav i svako dobro želi vam Miša Nicinger

 

 

Internet je naše igralište - midnel.hr