Grupa TNT

27.12.2016.

Grupu TNT čine: Tomislav Brkić, Miša Nicinger i Tomislav Havrlišan. 🙂

U prijevodu, Šapice su domaćini Tomislavu iz Vrpolja, koji trenutačno boravi u Varaždinu i nema niti jedan žig sa naših slavonskih gorja. Tako je bilo, danas je u svoju knjižicu Hrvatske planinarske obilaznice stavio jedan važeći žig (Ivačka glava) i jedan koji, nažalost, nema svoje mjesto i ne boduje se (vrh Papuk).

Tura: Jankovac (475 m/nv) > Greben Sokoline > Ivačka glava (912,5 m/nv) > Vratnice > Papuk (953 m/nv) > Zen klupica > Vojna cesta > Makadamska cesta > Jankovac.

Pohod počinjemo ranom zorom točnije u 12:29 sati i završavamo ga 4 sata i 47 minuta kasnije, pri temperaturi koja je varirala od ništice do najviše +3°C, tek na suncu je bilo nešto ugodnije.

Tijekom odmora u Planinarskom domu na Jankovcu, susrećemo skupinu od 7-8 mađarskih kolega, predvođenih Peterom i Erikom. Vidno smo iznenađeni s obzirom da je utorak. Peter grli mene, ali grli i Tomislava, iako se njih dva nikada nisu upoznali. Što reći osim da fotografije i video zapisi na “planinarimo.info” vrlo uspješno zbližavaju ljude. Pozdravljamo se, čavrljamo i darivamo čokoladicama. 🙂

Sve u svemu, Tomislav i ja smo prezadovoljni ovim treningom, jer smo odradili preko 21 km, poslije dosta napornog Božićnog Krndija Traila, a naš bi gost bio zadovoljan i sa 15 km. Tko mu je kriv kad se hoće družiti sa Šapicama. 😉

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr