Psunj trail

Datum: 13.08.2022. godine
Vrijeme: 08:00 - 13:00 sati

Drage trkačice i trkači, za prvu godinu Psunj traila za Vas smo pripremili dvije prekrasne i izazovne utrke od 7 i 22 km. Duga staza od 22 km starta s poznatog izletišta Strmac gdje se trči krug oko samog izletišta, a zatim se kroz prelijepe šumske krajolike penje prema Brezovom polju, najvišem vrhu Slavonije (985 mnv). Moramo napomenuti da dobar dio same staze prolazi rutom SPP (Slavonski planinarski put), što Vam govori kroz kakve krasne predjele Psunja trčimo i da uz standardne trkačke markacije staze možete pratiti i planinarske, što vam dodatno olakšava trčanje. Kratka staza je također kružnog karaktera. Nakon vrhunskog doživljaja čiste prirode našeg Psunja dolazite na cilj koji se nalazi na vašoj početnoj točki, Strmcu, gdje Vas čeka okrjepa i opuštanje na bazenu koji se nalazi uz samu startno-ciljnu ravninu, kao i u blizini umjetne stijene za penjanje.

Strmac je inače popularno izletište udaljeno 12 km od Nove Gradiške gdje Novogradišćani rado dolaze provesti vikende. To je utočište i bijeg od stresa i užurbanog života, lijek za dušu i sva čula. Zapanjujuće boje, zvukovi i mirisi očuvane prirode blagotvorno djeluju na svakog posjetitelja. Strmac se smjestio podno planine Psunj, uz potok Šumetlicu. Okružen je miješanom šumom crnogorice i bjelogorice, s ukupno 23 vrste drveća što mu daje jedinstven karakter. Kilometri planinarskih staza Psunja među najljepšim su izletničkim i planinarskim odredištima u Hrvatskoj, posebno u ljetnim mjesecima, jer pružaju fantastično osvježenje iz kristalno čiste, netaknute prirode.

Prvi Psunj trail održava se u sklopu 26. Novogradiškog glazbenog ljeta, manifestacije poznate kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave koja traje četiri dana. U petak, 12.08.2022., bit će održan koncert Halida Bešlića, Tomislava Bralića i klape Intrade, a u subotu, 13.8.2022., Zdravka Čolića. Vidimo se na Strmcu!

NAZIV I DATUM UTRKE: 1. Psunj trail 13.08.2022.
ORGANIZATOR: Atletski klub Nova Gradiška
START I CILJ UTRKE: Izletište Strmac

SATNICA:

– 07:30 – 08:30 – preuzimanje startnih paketa (kod startno-ciljne zone, Planinarska kuća Strmac)
– startne pakete je moguće preuzeti i dan ranije (12.8.2022. u Novoj Gradiški u centru
grada na korzu kod fontane)
– 09:00 – start za kategoriju „duga“ (22 km)
– 09:15 – start za kategoriju „kratka“ (7 km)
– 12:30 – proglašenje pobjednika

STARTNINA: 150 kn (Podaci o uplati se generiraju pored imena nakon prijave)

PRIJAVE: https://www.stoperica.hr/natjecanje/psunj-trail-2022/106

ROK ZA PRIJAVU: 31.07.2022. Svima koji se prijave do navedenog datuma osiguran je startni paket.

STARTNINA UKLJUČUJE:

– sudjelovanje na utrci
– startni paket (startni broj, majica, osvježavajući napitak, pokloni sponzora)
– finišersku medalju za sve sudionike utrke
– mjerenje vremena
– okrjepe tijekom utrke
– jelo i piće nakon utrke
– fotografiranje
– nagrade za pobjednike
– osiguranje utrke
– priprema, čišćenje, označavanje i organizacija staze

NAPOMENA: Svi natjecatelji trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku potvrđuju svoje zdravstveno stanje i spremnost za završetak utrke, te se odriču mogućnosti prenošenja odgovornost na organizatora utrke. Također daju privolu organizatoru za prikupljanje i daljnju obradu podataka (ime i prezime, spol, godina rođenja, naziv kluba, mjesto prebivališta i e-mail adresa) u svrhu organizacije i realizacije utrke, objave rezultata, informiranja i izvještavanja o utrci. Uz to natjecatelji pristaju da fotografije i videozapise snimljene prije, tijekom i nakon održavanja utrke organizator može koristiti za objavljivanje i potrebe izvještavanja o utrci te daljnje promocije utrke i budućih aktivnosti. Maloljetne osobe (mlađe od 16 godina) mogu nastupiti uz pisano odobrenje roditelja/staratelja i to samo u kategoriji od 7 km.

O dolasku na lokaciju utrke, rutama i ostalim detaljima bit ćete obaviješteni na Facebook stranici Psunj trail te putem e-mail adrese s kojom ste se prijavili.

Obavezna oprema: odjeća sukladna vremenskoj prognozi, mobitel s napunjenom baterijom i brojem upisanim u prijavi, te obavezno 0,5 l vode.

NAGRADE: troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji za obje utrke

KONTAKTI: Nenad Rokinić od 16:00 – 19:00 sati (099 311 1369)
Miroslav Marković (091 5413 659)
email: a.k.nova.gradiska@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/PsunjTrail

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

* * *

Internet je naše igralište - midnel.hr