Psunj trail 2023.

Datum: 13.08.2023. godine
Vrijeme: 08:00 - 14:00 sati

Strmac je inače popularno izletište udaljeno 12 km od Nove Gradiške gdje Novogradiščani rado dolaze provesti vikende. To je utočište i bijeg od stresa i užurbanog života, lijek za dušu i sva čula. Zapanjujuće boje, zvukovi i mirisi očuvane prirode blagotvorno djeluju na svakog posjetitelja. Strmac se smjestio podno planine Psunj, uz potok Šumetlicu. Okružen je miješanom šumom crnogorice i bjelogorice, s ukupno 23 vrste drveća što mu daje jedinstven karakter. Kilometri planinarskih staza Psunja među najljepšim su izletničkim i planinarskim odredištima u Hrvatskoj, posebno u ljetnim mjesecima, jer pružaju fantastično osvježenje iz kristalno čiste, netaknute prirode.

Kako je bilo na 1. Psunj trailu 2022. pogledajte ovdje…

Drage trkačice i trkači, za drugu godinu Psunj traila za Vas smo pripremili tri prekrasne i izazovne utrke od 7, 15 i 22 km.

Duga staza od 22 km starta s poznatog izletišta Strmac gdje se trči krug oko samog izletišta, a zatim se kroz prelijepe šumske krajolike penje prema Brezovom polju, najvišem vrhu Slavonije (985 mnv). Moramo napomenuti da dobar dio same staze prolazi rutom SPP (Slavonski planinarski put), što Vam govori kroz kakve krasne predjele Psunja trčimo i da uz standardne trkačke markacije staze možete pratiti i planinarske, što vam dodatno olakšava trčanje.

Kratka i srednja staza su također kružnog karaktera. Nakon vrhunskog doživljaja čiste prirode našeg Psunja dolazite na cilj koji se nalazi na vašoj početnoj točki, Strmcu, gdje Vas čeka ručak, okrjepa i opuštanje na bazenu koji se nalazi uz samu startno-ciljnu ravninu, kao i u blizini umjetne stijene za penjanje.

Utrka Psunj trail održava se u sklopu 27. Novogradiškog glazbenog ljeta, manifestacije poznate kao festival glazbe, gastronomije, kulture, sporta i dobre zabave koja traje četiri dana.

Vidimo se na Strmcu!

NAZIV I DATUM UTRKE: 2. Psunj trail 13.08.2023.

ORGANIZATOR: Atletski klub Nova Gradiška

START I CILJ UTRKE: Izletište Strmac

SATNICA:

– 7:30 – 8:30 – preuzimanje startnih paketa (kod startno-ciljne zone, Planinarska kuća Strmac)
– startne pakete je moguće preuzeti i dan ranije (12.8.2023. u Novoj Gradiški u Relkovićevoj ulici br. 11 (Dom kulture preko puta Doma zdravlja 17,00 – 19,30).
– 9:00 – start za kategoriju „duga“ (22 km)
– 9:15 – start za kategoriju „srednja“ (12 km)
– 9:30 – start za kategoriju „kratka” (7 km)
– 9:40 – start za dječju utrku (800 m) – besplatna startnina, ali obavezna prijava na platformi štoperica
(Pravo nastupa na dječjoj utrci imaju djeca do 12 godina starosti (i oni koji su u 2023. navršili ili navršavaju 12 godina).
– 12:30 – proglašenje pobjednika

STARTNINA: – do 1.7.2023. – 20 €

– od 2.7.2023. – 31.7.2023. – 25 €
– od 1.8.2023. do dana utrke prijave su moguće ali bez startnog paketa – 25 €
– za dječju utrku se ne plaća startnina, ali je obavezna prijava na platformi štoperica

Podaci o uplati se generiraju pored imena nakon prijave.

Prijave:  https://www.stoperica.hr/natjecanje/psunj-trail-2023/143

ROK ZA PRIJAVU UZ STARTNI PAKET: 1.8.2023. (svima koji se prijave do navedenog datuma osiguran je startni paket)

Prijave/uplate nakon 31.7. 2023.dobivaju startni broj (bez ostatka startnog paketa)

STARTNINA UKLJUČUJE:

– sudjelovanje na utrci
– startni paket (startni broj, majica, osvježavajući napitak, pokloni sponzora)
– finišersku medalju za sve sudionike utrke
– mjerenje vremena
– okrjepe tijekom utrke
– jelo i piće nakon utrke
– fotografiranje
– nagrade za pobjednike
– osiguranje utrke
– priprema, čišćenje, označavanje i organizacija staze

NAPOMENA: Svi natjecatelji trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku potvrđuju svoje zdravstveno stanje i spremnost za završetak utrke, te se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke. Također daju privolu organizatoru za prikupljanje i daljnju obradu podataka (ime i prezime, spol, godina rođenja, naziv kluba, mjesto prebivališta i e-mail adresa) u svrhu organizacije i realizacije utrke, objave rezultata, informiranja i izvještavanja o utrci. Uz to natjecatelji pristaju da fotografije i videozapise snimljene prije, tijekom i nakon održavanja utrke organizator može koristiti za objavljivanje i potrebe izvještavanja o utrci te daljnje promocije utrke i budućih aktivnosti.
Maloljetne osobe (mlađe od 16 godina) mogu nastupiti uz pisano odobrenje roditelja/staratelja i to samo u kategoriji od 7 km (mala staza) ili na dječjoj utrci (do 12 godina).

O dolasku na lokaciju utrke, rutama i ostalim detaljima bit ćete obaviješteni na Facebook stranicama Psunj trail i Atletski klub Nova Gradiška, te putem e-mail adrese s kojom ste se prijavili.

Obavezna oprema: odjeća sukladna vremenskoj prognozi, mobitel s napunjenom baterijom i brojem upisanim u prijavi, te obavezno 0,5 l vode.

NAGRADE: troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji za sve utrke
KONTAKTI: Miroslav Marković (0915413659)

Sandra Ivanović (098315213)
email: a.k.nova.gradiska@gmail.com

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/242401504943868

* * *

Ako trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica, obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

Internet je naše igralište - midnel.hr