PPO sa Šapicama

Datum: 25.09.2021. godine
Vrijeme: 08:00 - 16:00 sati

Otvorenje Požeške planinarske obilaznice – PPO

HPD Gojzerica Požega, poziva “Šapice” i one koji se tako osjećaju na otvorenje Požeške planinarske obilaznice (PPO) u subotu, 25. rujna 2021. godine u  09:00 sati, kod zavjetnog spomenika Presvetom Trojstvu na Trgu sv. Trojstva u Požegi.

Za detaljniji zemljovid klikni ovdje…

Program:

  • 08:50 sati – Okupljanje planinara i uzvanika
  • 09:00 sati – Svečano otvaranje Požeške planinarske obilaznice uz pozdravne
    govore domaćina i obraćanje gostiju (Hrvatski planinarski savez, Grad Požega i HPD
    Gojzerica Požega)
  • 09:20 sati – Prodaja dnevnika obilaznice i zajednička fotografija
  • 09:45 sati – Obilazak Požeške planinarske obilaznice, od zavjetnog spomenika Presvetom Trojstvu (KTO6) do Domovinskog križa na Sokolovcu (KTO1) i povratak natrag. Svi ostali gosti i planinari nastavljaju s obilaskom obilaznice duge 34 km, te po njenom obilasku uz  dokaz obilaska svih 6 KTO (prema opisu u Dnevniku PPO) bit će im uručena Značka obilaznice (bedž).

Kraj programa i poziva…

Samo za Šapice vrijedi…

Drage moje, umiljate i dlakave zvijeri, kao što vidite duljina staze je ~ 34 km. Lijepo i izazovno to zvuči, no možda se to oduži i potraje, sukladno tome Šapice mogu malo hodati, ljudikati, naslikavati se, a onda i malo trkohodati, po sistemu idemo, gas, gas… 🙂 Preporuka je ponijeti trail patike, maleni ruksak sa mjehom za vodu (Camelbak), orašaste plodove, energetske čokoladice i pičimo. Konačnu odluku donesmo na startnoj crti dok budu govorancije…

Internet je naše igralište - midnel.hr