Novogodišnji pohod

Datum: 01.01.2022. godine
Vrijeme: 09:00 - 15:00 sati

S prvim danom Nove godine, Šapice nastavljaju tradiciju pohodom na Ivačku glavu, kako bi u dobrom društvu zaboravili 2021. i simbolično otvoriti novo poglavlje života: znojni, uspuhani, rumeni, nasmijani i sretni. Ljudi su ti koji uzimaju, a planina daje, pa neka naša sreća u 2022. potraje.

Mjesto sastanka: Jankovac

Ruta: Jankovac (475 m/nv) > greben Kovačica > Partizansko groblje > Ivačka glava (912,5 m/nv) > Stari šumarski put > Koprivnato tj. Mišino brdo (852 m/nv) > Anđina baraka (720 m/nv) > a zatim: ručak i vatrica na Nevoljašu (740 m/nv) –  peku se kobasice za mesoždere, paprike za srednjoždere, sljezovi kolačići za biljoždere > Jezerce (560 m/nv) > Žene 10 min. > Jankovac.

Duljina pohoda: ~ 13 km

Trajanje pohoda: Dok ne svršimo…

Težina pohoda: zahtjevan uspon do Ivačke glave, a sve ostalo i nije tako strašno, biti će to putovanje  prepuno selfija, pogleda i osmijeha.

Napomena: Specijaliteti na žaru (meso, slanina, sljezovi kolačići, paprike) su besplatni uz uvjet da ih ne zaboravite ponijeti. Hehe. Ukoliko budu debeli minusi ili pada kiša, puše snažan vjetar, a na zemlji je mokri snijeg – nećemo paliti vatricu niti grijati kobasicu. Planinari smo, često znojni, stoga se ne isplati stajati u mjestu i smrzavati…

Internet je naše igralište - midnel.hr