Najljepši greben

Datum: 16.02.2020. godine
Vrijeme: 09:00 - 15:00 sati

Idemo na najviši vrh Papuka, istoimeni Papuk (956 m/nv) preko zapadnog grebena. A on (kao što već i vrapci na granama znaju) nije samo najljepši, on je i najteži, najbolji, pa čak najgori jer doslovno ostavlja bez daha, dijelom zbog težine, a više zbog ljepote i pogleda koji se pruža na Zapadni Papuk. Ali to nije sve! Nekih 172 metra od vrha, vas očekuje Zen klupica, na kojoj se osim sjedenja: jedu sendviči, naslikavaju selfiji, sunčaju obrazi, mesečari, puši, pije, pokazuju bicepsi, plivadončići i dekoltei, razmjenjuje slina, pije čaj i kava, mašta i oprašta…

Mjesto sastanka: Križanje kod betonskog slova Jot poznatog i kao “Lula”. (U stvarnosti je riječ o ostacima spomenika iz NOB-a koji sada izgleda kao slovo “J”. Devastirani spomenik se nalazi na pola puta između Novog Zvečeva i Kamenske (otprilike) ili preciznije točno preko puta križa i Lovačke kuće, a blizu je i Leštat, i Vučjak Kamenski, i svašta nešto…)

Ruta: Lula (312m/nv) > makadam > Kanjon plitke rijeke > Najviši slavonski pašnjak > Zapadni greben > Zen stol i stolice > vrh Papuka (953 m/nv) > vojna cesta > Kneževa voda (850 m/nv) > Šimetička kosa > šumska cesta > Lula.

Težina pohoda: nimalo lako

Duljina pohoda: ~ 18 km

Trajanje pohoda: ~ 6 sati

Mrzitelji ljudikanja, fotografiranja i snimanja nisu dobrodošli.

Internet je naše igralište - midnel.hr