Moslavina trail

Datum: 04.05.2019. godine
Vrijeme: 09:00 - 15:00 sati

Moslavina trail je manifestacija namijenjena svim uzrastima, trkačima i planinarima! Ukratko za sve Šapice i ljubitelje prirode.

 

NAJAVA UTRKE: Turističko-sportska manifestacija namijenjena svim ljubiteljima raznih oblika aktivnog odmora!

SADRŽAJ: MOSLAVINA TRAIL – Trčanje dužom ili kraćom stazom kroz predivnu moslavačku šumu i pored turističkih atrakcija poput Garić-grada, vidikovca Vis, Pavlinskog samostana i sl.

 • “PAVLINSKA STAZA” – dužina: 18 + kilometara, zahtjevna, 790m n/v
 • “HUMKA STAZA” – dužina: 8 + kilometara, srednje zahtjevna, 530m n/v

Startni paket: 100,00 kn (uključuje: majicu DrySkin s logom utrke, učesničku medalju sa logom za sve koji završe utrku, okrijepu za vrijeme utrke, bon za ručak i piće nakon utrke, organizaciju utrke)

Djeca do 18 godina se mogu natjecati samo na „HUMKA STAZI“ i to uz sudjelovanje roditelja/skrbnika i potpisanu suglasnost. Startnina za djecu je besplatna, a prijaviti ih možete putem linka

PRIJAVE I UPLATE DO: 24.04.2019.
*Nakon tog datuma startni paket ne garantira majicu utrke.

PRIJAVE: https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/870

UPLATE SAMO ZA STARTNINU – 100,00 kn po osobi:

Uplatitelj: Ime i prezime, adresa
Primatelj: Udruga maratonaca SMŽ “Heroji ne umiru”, Moslavački put 5, 44 318 Voloder
IBAN: HR 43 2340 0091 1108 43067
Nema poziva na broj
Opis plaćanja: IME I PREZIME natjecatelja – Moslavina Trail

Popust na startninu od 01.03. do 24.04.2019. (za grupu od 10 i više natjecatelja) – startnina iznosi 80,00 kn po osobi: uplaćuje jedna osoba za cijelu grupu s istaknutim imenima natjecatelja na uplatnici u opisu plaćanja, a na prijavni obrazac prijavljuje se svaki natjecatelj posebno. Ujedno je uplatitelj dužan obavijestiti nas o grupnoj prijavi na broj 099/696-2096 ili na mail u.m.smz.herojineumiru@gmail.com

PRIJAVE za startninu, prijevoz, smještaj i ostale sadržajne pakete: info@ruralescapetours.com

UPLATE ZA PRIJAVLJENE PAKETE:

RURAL ESCAPE TOURS j.d.o.o., Stjepana Radića 3, 43284 Hercegovac
IBAN: HR1524020061100862846, Erste&Steirmärkische Bank d.d.,
SWIFT: ESBCHR22
Opis plaćanja: 1.Moslavina TRAIL, naziv paketa, br. osoba

Ako koristite popust na startninu (od 10 i više natjecatelja), uplaćuje jedna osoba za cijelu grupu. Paketi će biti objavljeni na Facebook stranici Moslavina Trail: https://www.facebook.com/MoslavinaTrail, a za više informacija nazovite 095/381-4707 ili pišite na info@ruralescapetours.com

OBVEZNA OPREMA:

Mobitel s punom baterijom i brojem navedenim na prijavi
Osobna i zdravstvena iskaznica
Minimalno 0,5 L tekućine
Udobna i nepromočiva obuća, pogodna za hodanje/trčanje po neravnom terenu
Ponijeti zaštitu od kiše

PRAVILA UTRKE I OSTALE NAPOMENE:

Svi natjecatelji sudjeluju na vlastitu odgovornost i prilikom registracije na dan utrke potpisuju izjavu kojom to potvrđuju te također kojom potvrđuju da su upoznati sa detaljima ovog raspisa i pravilima utrke koja će im biti uručena i prilikom preuzimanja startnog paketa.

Djeca i maloljetnici (mlađi od 18 godina) u utrci i ostalim sadržajima mogu sudjelovati u pratnji roditelja/skrbnika ili druge osobe uz pisani pristanak roditelja. U utrci za odrasle (Humka staza 8+ km) djeca do 12 godina mogu se natjecati uz pisanu suglasnost i obavezno sudjelovanje/natjecanje roditelja/skrbnika, dok oni od 12 do 18 godina mogu sudjelovati uz pisanu suglasnost roditelja/skrbnika koji mora biti prisutan na manifestaciji, ali se nije obavezan natjecati.

Svi natjecatelji moraju slijediti označenu trasu sukladno svojoj kategoriji. Tijekom utrke natjecatelji su obvezni perforirati kućice na startnom broju, na kontrolnim točkama. Zabranjeno je korištenje puteva izvan staze i kraćenje staze. Sudionici moraju nositi svu propisanu obveznu opremu te startni broj tijekom cijele utrke, na predjelu prsa ili trbuha. Sudionici se moraju pridržavati pravila o kretanju u prometu pošto utrka, na nekim dijelovima, prolazi prometnicom. Sudionici se moraju pridržavati svih uputa od strane službenih osoba na: prijavama, startu, cilju, kontrolnim točkama, prijelazima prometnice i svim ostalim lokacijama.

Molimo sve TRKAČE („PAVLINSKA STAZA“ i „HUMKA STAZA“) da svoj startni broj preuzmu od 07:00 sati do 09:30 sati. Registracija trkača nakon 9:30 neće biti moguća zbog starta utrke.

Svi natjecatelji koji odustanu tijekom utrke dužni su o tome obavijestiti organizatora slanjem SMS-a (broj organizatora upisan na startnom broju) sa svojim natjecateljskim brojem, imenom i prezimenom.
Svi natjecatelji koji se ne budu pridržavali gore navedenih pravila utrke bit će diskvalificirani.

Organizator osigurava pomoć medicinskog tima i HGSS-a slučaju nezgode.

Sudionici plaćaju svoje prijave za startninu i/ili pakete na istaknute račune. Prilikom prijave, moguće je jednokratno plaćanje. Troškove bankovnih transfera snosi sudionik u cijelosti.

U slučaju nemogućnosti dolaska na utrku, sudionik je dužan najkasnije do 20. travnja 2019. pisano obavijestiti organizatora o istom te je moguće pisano zatražiti povrat startnine koja će biti vraćena u roku dva tjedna od zaprimljenog zahtjeva za povrat.

Nakon navedenog datuma nema povrata startnine, ali je sudionik svejedno dužan pisano obavijestiti organizatora o ne dolasku. Mail je u.m.smz.herojineumiru@gmail.com

Broj smještajnih jedinica je ograničen, stoga ukoliko trebate iste molimo da ih rezervirate na vrijeme putem kontakta turističke agencije.

Prilikom prijave, što potvrđuju svojim potpisom prilikom registracije, natjecatelji su suglasni da organizator može koristiti filmski i fotografski materijal aktivnosti tijekom održavanja manifestacije te pristaju biti snimljeni.

Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka, ovim putem Vas obavještavamo ako se u nekoj od naših objava nalaze Vaše fotografije, a koje želite da budu uklonjene, ljubazno molimo da nam pošaljete poruku u inbox Facebook stranice Moslavina TRAIL s datumom objave i točnom fotografijom. Nakon primitka poruke, fotografiju ćemo ukloniti.

Mjerenje vremena, prijave i obradu rezultata obavlja mjerna služba: Stotinka d.o.o. za elektronsko mjerenje vremena, Kontakt: Zoran Besak 091 230 9973

Sudionici koji koriste pakete putem turističke agencije RURAL ESCAPE TOURS, pristaju na Opće uvjete poslovanja, stoga molimo da ih pozorno pročitate na www.ruralescapetours.com

Organizator ima pravo izmjene sadržaja i rasporeda programa. Eventualne izmjene bit će objavljene na Facebook stranici Moslavina TRAIL i https://www.stotinka.hr/hrv/dogadjaj/870.

KONTAKTI ORGANIZATORA – Za više informacija, pišite nam ili jednostavno nazovite:

 • Za detalje o utrci i stazama: Igor Vuković – Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” u.m.smz.herojineumiru@gmail.com , 099 / 696 – 2096
 • Za rezervacije startnine i paket-aranžmana: Nena Obrovac – Turistička agencija Rural Escape Tours, DMC za Moslavinu, Bilogoru i Papuk
  info@ruralescapetours.com, 095 / 381 – 4707
 • Za sponzorstvo manifestacije te aktivnosti planinarenja i ostale dodatne sadržaje: Vesna Milanović – Turistički vodič za Bjelovarsko-bilogorsku županiju i turistički predstavnik Rural Escape Tours
  monsclaudiusguide@gmail.com, 099 / 507 – 2791
 • Za sponzorstvo manifestacije, edukativnu radionicu te ostale dodatne sadržaje: Igor Tomek – Turistički vodič za Sisačko-moslavačku županiju
  sonata.igor@gmail.com, 095 / 903 – 4517

PROGRAM:

07:00 – 09:30 Registracija i dodjela startnih brojeva i paketa “Vila Garić” Podgarić
09:00 Start E-bike IZAZOVA
09:00 Grupna tjelovježba RK Forza
10:00 Start Moslavina Trail duže i kraće utrke za odrasle i djecu – Humka i Pavlinska staza
10:15 Start MINI Moslavina Trail utrke za djecu do 14 godina
10:30 Start Planinarenja (obje staze)
Proglašenje i ručak po završetku utrka
Dodatni sadržaji tijekom trajanja manifestacije:
09:00 Grupna tjelovježba za trkače i posjetitelje RK Forza
11:00 Vožnja oldtimerima
15:00 Probna vožnja e-biciklom
15:00 “Ezoterija Moslavačke gore” – edukativno-informativna radionica o tajnama koje skriva Moslavačka gora

Ostale navedene aktivnosti su dostupne tijekom cjelodnevnog održavanja manifestacije

DODATNI SADRŽAJI MANIFESTACIJE (besplatne aktivnosti):

 • “Planinarenje za laike” 1 – u suradnji s planinarskim društvom „Jelengrad“ iz Kutine – trajanje 4-5 sati
 • “Planinarenje – u suradnji s planinarskim društvom „Garjevica“ iz Čazme – zahtjevna staza

Kako i zašto Moslavina TRAIL?

CILJ:

Turistička promidžba regionalnog parka prirode Moslavačka gora i Moslavine kao destinacije bogate prirodnim i kulturno-povijesnim atrakcijama te kao ruralnog područja idealnog za aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi uz organizaciju aktivnosti poput traila, planinarenja, biciklizma i turističkih šetnji odnosno razgleda.

ZAŠTO?

Zato što želimo osvijestiti turiste, lokalno stanovništvo i javni sektor o postojanju turističko-atrakcijskog i rekreativnog potencijala regionalnog parka prirode Moslavačka gora.
Zato što za nas ne postoje granice i ovom manifestacijom želimo ublažavanje administrativne podjele teritorija. Zato što zajedničkom suradnjom možemo podići svijest o očuvanju ovog prirodnog te turističkog potencijala i time postići određene dobrobiti za svoju lokalnu sredinu, u ovom slučaju Moslavinu kao naš kraj.

Internet je naše igralište - midnel.hr