Meridiana Slavonica Trail

Datum: 02.07.2022. godine
Vrijeme: 08:00 - 13:30 sati

Predstavljamo vam Meridiana Slavonica trail koji će se ove godine održati prvi put, a dužina ruta iznosi 5 km i 20 km. Utrka od 5 km kreće i završava u Staroj Kapeli. Zelenilo ovog naselja savršena je podloga za upoznavanje onog najljepšeg što ono nudi, a idealno je za sve – od djece do odraslih, od amatera do profesionalaca. Utrka od 20 km kreće iz Lovčića, naselja smještenog među pitomim brežuljcima Dilj gore, odakle se ide šumskim putem do Vijenca u Brodskom Stupniku.

Uz prekrasne prizore nepreglednog zelenila i vinograda ide se prema Oriovačkom brdu te se dolazi do Planinarskog puta Oriovac – Kasonjski vrh. Dalje se ide Planinarskim putem Ćosin mlin – Kasonjski vrh do Planinarskog puta Orljava – Stara Kapela – Izvor Slatina te se dolazi do centra naselja Stara Kapela, što ujedno čini i cilj. Ovaj trail savršeno je spojio dva eko-etno sela – Lovčić i Staru Kapelu, sela u kojima živi još tek nekoliko stanovnika, gdje nema signala na telefonima i koji odišu mirom, zelenilom i svježim zrakom. Ruta kojom se prolazi idealna je za upoznavanje s čarima prirode Meridiane Slavonice (područja općina Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela). Trčeći ovom rutom zaljubit ćete se u raznolikost Meridiane Slavonice čiji horizont ćete imati na dlanu – od rijeke Save preko ribnjaka pa do obronaka Dilj gore koji obiluju prekrasnim prizorima vinograda i šuma.

Meridiana Slavonica trail održava se u subotu, 02.07. 2022. godine kada će u večernjim satima biti održan i koncert Željka Bebeka.

NAZIV I DATUM UTRKE: 1. Meridiana Slavonica trail 02.07.2022.
ORGANIZATOR: Turistička zajednica Meridiana Slavonica, UMK Mazator
START UTRKE ZA KATEGORIJU 20 KM: Lovčić
CILJ UTRKE ZA KATEGORIJU 20 KM: Stara Kapela
START I CILJ UTRKE ZA KATEGORIJU 5 KM: Stara Kapela

SATNICA:

  • 07:30 – 08:30 – preuzimanje startnih paketa za kategoriju 20 km (kod startne zone, Lovčić)
  • 09:00 – start za kategoriju 20 km
  • 10:00 – 10:30 – preuzimanje startnih paketa za kategoriju 5 km (kod startno-ciljne zone,
    Stara Kapela)
  • 11:00 – start za kategoriju 5 km
  • 12:30 – proglašenje pobjednika
  • startne pakete je moguće preuzeti i dan ranije telefonskim dogovorom (01.07.2022.)

STARTNINA: 150 kn za kategoriju 20 km, 90 kn za kategoriju 5 km

PRIJAVE: https://www.stoperica.hr/natjecanje/meridiana-slavonica-trail-/109

ROK ZA PRIJAVU: 24.06.2022. Svima koji se prijave do navedenog datuma osiguran je
startni paket.

STARTNINA UKLJUČUJE:

– sudjelovanje na utrci
– startni paket (startni broj, majica, osvježavajući napitak, pokloni sponzora)
– finišersku medalju za sve sudionike utrke
– mjerenje vremena
– okrjepe tijekom utrke
– jelo i piće nakon utrke
– fotografiranje
– nagrade za pobjednike
– osiguranje utrke
– priprema, čišćenje, označavanje i organizacija staze

NAPOMENA: Svi natjecatelji trče na vlastitu odgovornost. Prijavom na utrku potvrđuju svoje zdravstveno stanje i spremnost za završetak utrke, te se odriču mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke. Također daju privolu organizatoru za prikupljanje i daljnju obradu podataka (ime i prezime, spol, godina rođenja, naziv kluba, mjesto prebivališta i e-mail adresa) u svrhu organizacije i realizacije utrke, objave rezultata, informiranja i izvještavanja o utrci. Usto natjecatelji pristaju da fotografije i videozapise snimljene prije, tijekom i nakon održavanja utrke organizator može koristiti za objavljivanje i potrebe izvještavanja o utrci te daljnje promocije utrke i budućih aktivnosti. Maloljetne osobe mogu nastupiti uz pismeno odobrenje roditelja/staratelja samo u kategoriji 5 km.

O dolasku na lokaciju utrke, rutama i ostalim detaljima bit ćete obaviješteni na Facebook stranici Meridiana Slavonica te putem e-mail adrese s kojom ste se prijavili.

Obvezna oprema: odjeća sukladna vremenskoj prognozi, mobitel s napunjenom baterijom i brojem upisanim u prijavi te obavezno 0,5 l vode.

NAGRADE: troje prvoplasiranih u ženskoj i muškoj kategoriji za obje utrke

KONTAKT: Mateja Pejanović od 7.00 do 15.00 sati (mob.: 099/300-0088, e-mail:
info@tzms.com.hr)

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/1197169594442715

Internet je naše igralište - midnel.hr