Divlji Dilj

Datum: 06.05.2018. godine
Vrijeme: 08:45 - 15:00 sati

Okupljanje u centru Brodskih Zdenaca kod okretišta školskog autobusa na cesti Podrckavlje – Brodski Zdenci – Brčino od 8:45 do 9:00 sati. Polazak na stazu u 9:00 sati. Dužina staze 16 km. Trajanje pohoda oko 5 sati bez piknika.

Staza nije tehnički zahtjevna, kondicijske prihvatljiva lijepa za oko i dušu, sva ljepota Dilja. Polazak iz Zdenaca i uspon prema Vidovom brdu neki 150 metara visinske razlike na oko 3 km zatim spuštanje do izvora Radljevica i kanjona potoka Krivac, lijepa šetnja uz potok vodopade onda uspon do Papa hrasta nekih 70 m u dužini od 1,5 km, kratka pauza dalje prema rampi i prijevoju na putu za Brčino gdje oni koji žele skratiti i izbjeći uspon na Cinkovac produžuju 300 m do lovačke kuće Tukovi gdje je predviđen piknik ili roštiljada, a većina nadam se nastavlja uspon na Cinkovac 180 m visinske razlike na oko 3 km, povratak do lovačke kuće zajedničko druženje poslije po dogovoru zajednički povratak pored izvora Jezerac koje je ispod lovačke kuće do mjesta gdje smo započeli našu avanturu.

Staza je čisto kružna tako da nije potrebna nikakva logistika što se prijevoza tiče. Mislili smo i naše najstarije članove koji ne mogu puno hodati, a žele se sa nama družiti oni dolaze do već spomenute rampe na prijevoju glavne ceste i od tuda imaju 300 metara do mjesta piknika. Nadam se da će logističari odraditi pripremu vatre i eventualno prodaju piva i pića hrana iz ruksaka suha ili za roštilj.

Nadam se da budete uživali u ovoj po mojoj procjeni jednoj od ljepših staza po Dilj gori. Sve vas srdačno pozivamo HPD DILJ GORA.

Mijat Vrdoljak

Internet je naše igralište - midnel.hr