Dani hrv. planinara subota

Datum: 03.06.2023. godine
Vrijeme: 10:00 - 17:00 sati

Hrvatski planinarski savez i HPD Sokolovac, Požega pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2023. koji će se održati 03. lipnja 2023. u Velikoj, s organiziranim izletima i turama po Papuku.

Središnje je mjesto svih događanja planinarski dom Lapjak u Velikoj. Kod ulaza u dom bit će postavljena infotočka. Nakon prijave volonteri HPD-a Sokolovac po potrebi će planinare odvesti do mjesta za kampiranje, mjesta za spavanje u sportskoj dvorani ili mjesta za parkiranje vozila. Slika.U prostoru planinarskog doma Lapjak u Velikoj osigurano je mjesto za podjelu hrane, pića i napitaka i pozornica. Mjesto za kampiranje nalazi se u neposrednoj blizini Doma (cca 200 metara). Osigurani su također pitka voda i kemijski zahodi.

Središnja svečanost otvorenja održava se u subotu 03. lipnja, s početkom u 10:15 sati isped planinarskog doma Lapjak u Velikoj.

Noćenje za planinare moguće je u kamp u Kampu odmorište Duboka (za noćenje u kampu treba imati vlastitu opremu – šator, karimat, vreću za spavanje), u Osnovnoj školi “Ivan Goran Kovačić” Velika, u sportskoj dvorani (za noćenje u dvorani treba imati vreću i podložak) ili u privatnom smještaju. Kampiranje se naplaćuje po cijeni Kamp odmorišta. Parkiranje i noćenje u sportskoj dvorani je besplatno. U sportskoj dvorani su WC-i i tuševi na raspolaganju planinarima.

Za sve planinare u subotu i nedjelju poslije planinarskih tura organizirani su besplatni ručak i besplatni čaj i kava u jutarnjim satima. U prostoru planinarskog doma Lapjak bit će dostupna pića i napitci po popularnim cijenama, a u subotu i nedelju poslijepodne u ponudi će biti i hrana s roštilja i piće od strane ugostitelja. Prehranu na planinarskim turama osigurava svaki planinar za sebe (iz ruksaka).

Za sve sudionike biti će organizirano parkiralište kod crkve Sv. Augustina u Velikoj (autobusi i automobili). Parkiralište se nalazi desetak minuta pješice od planinarskog doma Lapjak. Izlete će voditi planinarski vodiči – članovi HPD-a Sokolovac Požega, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

U subotu 03. lipnja su za planinare priređene dvije organizirane ture (polazak na staze 10:30 sati):

STAZA A; KRAĆA STAZA 5 sati hoda: Planinarski dom Lapjak – Stari grad – Tauberove stijene – Lapjak – Nevoljaš i povrtatak Šulerovim putem (obavezno ponijeti 2 litre vode), Vodič: Dario Francuz

STAZA B; DUŽA STAZA 8 – 9 sati hoda: Planinarski dom Lapjak – Stari grad – Tauberove stijene – Lapjak – Zagradska – Padežki vis – Ivačka glava – Koprivnato brdo – Nevoljaš – Šulerov put (ponijeti obavezno 3 litre vode), Vodič: Ratimir Čajka

Kontakti za informacije i prijave:

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac, Požega, e-mail: hpd.sokolovac@hps.hr
Telefoni za kontakt: Bruno: 099/43-66-511, Anamarija: 099/367-0211, Ratimir: 099/24-61-033

Domaćini iz HPD-a Sokolovac, Požega pripremaju bogat i sadržajan program te vas pozivamo da planirate svoje sudjelovanje 03. i 04. lipnja 2023. na Danima hrvatskih planinara u Velikoj.

Ovdje možete preuzeti Program Dana hrvatskih planinara sa svim informacijama (PDF)

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

Internet je naše igralište - midnel.hr