Dani hrv. planinara nedjelja

Datum: 04.06.2023. godine
Vrijeme: 08:45 - 17:45 sati

Hrvatski planinarski savez i HPD Sokolovac, Požega pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2023. koji će se održati 04. lipnja 2023. u Velikoj, s organiziranim izletima i turama po Papuku.

Središnje je mjesto svih događanja planinarski dom Lapjak u Velikoj. Kod ulaza u dom bit će postavljena infotočka. Nakon prijave volonteri HPD-a Sokolovac po potrebi će planinare odvesti do mjesta za kampiranje, mjesta za spavanje u sportskoj dvorani ili mjesta za parkiranje vozila. Slika.U prostoru planinarskog doma Lapjak u Velikoj osigurano je mjesto za podjelu hrane, pića i napitaka i pozornica. Mjesto za kampiranje nalazi se u neposrednoj blizini Doma (cca 200 metara). Osigurani su također pitka voda i kemijski zahodi.

Za sve planinare u nedjelju poslije planinarskih tura organizirani su besplatni ručak i besplatni čaj i kava u jutarnjim satima. U prostoru planinarskog doma Lapjak bit će dostupna pića i napitci po popularnim cijenama, a u subotu i nedelju poslijepodne u ponudi će biti i hrana s roštilja i piće od strane ugostitelja. Prehranu na planinarskim turama osigurava svaki planinar za sebe (iz ruksaka).

Za sve sudionike biti će organizirano parkiralište kod crkve sv. Augustina u Velikoj (autobusi i automobili). Parkiralište se nalazi desetak minuta pješice od planinarskog doma Lapjak. Izlete će voditi planinarski vodiči – članovi HPD-a Sokolovac Požega, a osiguravati članovi Hrvatske gorske službe spašavanja.

U nedjelju 04. lipnja su priređene dvije organizirane ture (polazak na staze 09:00 sati):

STAZA C; KRAĆA STAZA 5 sati hoda. Planinarski dom Lapjak – bazeni – Kaniška glava – Velika bukva – Slatka stijena – Tisica – Šipkovac – planinarski dom Lapjak (ponijeti obavezno između 2-3 litre vode). Vodič: Tomislav Garilović

STAZA D; DUŽA STAZA 6 – 7 sati hoda. Planinarski dom Lapjak – Kaniška glava – Lipova glava – Češljakovački vis – Tri kruške – Trišnjica – Planinarski dom Lapjak (ponijeti obavezno između 2-3 litre vode). Vodič: Dražen Jakoubek

Kontakti za informacije i prijave:

Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac, Požega, e-mail: hpd.sokolovac@hps.hr
Telefoni za kontakt: Bruno: 099/43-66-511, Anamarija: 099/367-0211, Ratimir: 099/24-61-033

Domaćini iz HPD-a Sokolovac, Požega pripremaju bogat i sadržajan program te vas pozivamo da planirate svoje sudjelovanje 04. lipnja 2023. na Danima hrvatskih planinara u Velikoj.

Ovdje možete preuzeti Program Dana hrvatskih planinara sa svim informacijama (PDF)

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

Internet je naše igralište - midnel.hr