Dva puta u jednom danu

29.06.2014.
20140629_mala

U točno 09:00 sati i nekoliko minuta 🙂 na lokaciji poznatoj kao “Anđina koliba” postrojila se naša mala ekipa iz Osijeka i Slatine.

Što reći osim da su Osiječani kasnili ali su zato bili brojno nadmoćni: Jasna & Ivan i Vlasta & Dino, dok su boje Slatine branili i obranili: Jasna i niže potpisani.

Idejni vođa The Ivan poveo je Šapice na Ivačku glavu sa ciljem spusta na drugu stranu (onu Veličku) ali je zahvaljujući sufliranju i sugestijama sa strane “samostalno” donio odluku da poslije uspona na 913 m/nv nastavimo prema vrhu Papuka i “Zen klupici” gdje smo ručali, uživali u pogledu i odmarali dobrih 20-ak minuta.

Od početka do kraja pohoda, imali smo izuzetno lijepo i sunčano vrijeme, prošarano hladovinom i povjetarcem koji nam je posebice godio u vrijeme ručka.

Tijekom prvog boravka na Ivačkoj glavi iznebuha se pojavila ekipa radioamatera iz Slavonskog Broda (Radio klub – 9A1CRS) koja je došla u izviđanje terena za natjecanje na 144 MHz tijekom sljedećeg vikenda. Malo smo se družili i svatko na svoju stranu…

Do vrha Papuk smo stigli malo putem, malo stranputicom, jer smo zbog pripovijedanja promašili jedno skretanje (Vratnice) i malčice odlutali desno umjesto lijevo – no ništa strašno. 🙂

Na vrhu smo nabrali stanovitu količinu mlade divlje mente, a oni strpljivi su bestidno uživali u okusu šumskih jagoda.

Na povratku, odnosno tijekom drugog ponovljenog uspona na Ivačku glavu, susreli smo četveročlanu obitelj iz Mađarske (Pecs) koja je pokušavala dalekozorom probiti oblake i ugledati svoj dom tj. TV toranj na planini Meček (mađ. Mecsek).

Na moju nesreću već na samom početku pohoda sam pronašao lijep i unikatni buzdovan koji sam cijelim putem nosio na leđima, no nije mi žao. Dodatnih 1,5 kg tereta je zasigurno pomoglo otopiti 20-ak grama okolotrbušne masti.

Ivan je bio vođa i maneken (vidi sliku br. 27), Dino glavni zabavljač (to se na slikama ne vidi), Vlasta se smijala cijelim putem (nažalost nemam mogućnost video montaže), Jasna OS je za razliku od vođe puta znala da smo na krivom putu (bravo Jasna), a Jasna SL je donijela slatkiše i prekršila 10-ak zabrana i pravila. Eto Miroslave samo da znaš – nisi najgori. 😉

Tko misli da može bolje neka osmisli rutu i pojavi se na startnoj crti 06. srpnja 2014. godine.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr