Dan najboljih žena

08.03.2020.

Međunarodni je praznik ali ne rada, nego žena. Ima li bolje prigode od ove, da svim ženama koje su nas rodile, koje volimo i za kojima patimo, ukažemo makar mrvicu više pažnje nego što to činimo tijekom 364 ili 365 dana u godini. Uobičajeno je da muškarci pomažu ženama svaki dan, vole ih, maze, paze i zahvalni su im što imaju nekoga tko tripi njihove ispade, djetinje gluposti, mačo sranja i ine budalaštine koje dečki inače čine. Dakako, to je tako u teoriji, u praksi stvari malo škripe i treba ih podmazati, pa muškarčine treba stalno podsjećati tko je glavni i zašto. Nažalost, neki to shvate na vrijeme, neki nikada, a tek malobrojni su imali sreće i za nagradu dobili neizrecivo puno. Drage naše žene – hvala vam što nas trpite.

Šapice su danas, laganini i takoreći sa pola snage odradile 17,6km Zapadnog Papuka na relaciji: Novo Zvečevo (447 m/nv) > Lom (887,2 m/nv) > Točak (887,1 m/nv) i nazad do Novog Zvečeva.

Prvo jedna pohvala. Dečki i cure iz PD “Zanatlija” Osijek odlično su markirali ovu stazu, postavili male slatke putokaze, na bitnim dijelovima, a na Točku se u limenoj kutiji nalazi novi žig, nova upisna knjiga u koju se nismo upisali jer smo bili gladni, žedni, sneni… 🙂

Vrijeme lijepo, no prohladno, aproksimativno oko +6°C, sa kratktrajnim sunčanim intervalima, blata jedva malo, vjetar smo čuli ali ga nismo osjetili, kiše nije bilo nimalo. Jeee. 🙂 Staza nimalo zahtjevna, pa hodamo bez znoja i ubrzanog disanja. Puls na ~90 otkucaja. Što dodati, osim da je ovo bila prekrasna šetnjica. Da je kojim slučajem bilo blata ili većih količina snijega, eee tada bi to bila sasvim druga priča.

No, da skratim, bilo je malo sudionika, pa će vjerojatno biti i mali interes za ovu priču (osim voajera). Sve što vas može biti zanima imate u galeriji fotografija i video zapisu.

Zahvaljujući našoj Nataši osladili smo se na “Točku”, a na park placu u Novom Zvečevu klopamo Marlenku prefini kolač koji je Marija kupila u Slovačkoj i proputovao je pola EU prije nego je završio u našim stomačićima. Sve u svemu, dan je bio iznimno sladak, a misija uspješno obavljena. Sve naše žene su dobile, ali i ukazale nam pažnju. Hvala, molim i drugi put. 🙂

Do novog manje ili više znojnog susreta sa vama ostajte mi dobro raspoloženi, uslužni, vrijedni, ljubazni, nježni. Manite se prekenjavanja i pomozite jedni drugima. Što se virusa tiče čuvajte se onih računalnih.  “Neka nam oproste svi oni koje volimo, ipak je navjeća nesreća kad nam se pokvari PC ili otkaže NET”.  Tako nekako… Jbg. Moderna vremena.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr