Čudni su putovi

cudni_su_putovi_m20.01.2013.

Umoran sam, nije da nisam, a nije bilo niti standardnih 60-90 minuta sna prije pisanja. Ipak i unatoč svemu odvojiti ću narednih nekoliko minuta, barem dok ne završi podizanje video zapisa, kako bih nažvrljao par riječi za sve sudionike današnjeg pohoda, ali i za sve vas dragi prijatelji koji stjecajem različitih okolnosti niste bili sa nama.

Sjevernjaci iz Slatine u sastavu: Jasna, tekstopisac, Štrumfeta (Ivona), Marijan i Dalibor & južnjaci iz Jakšića i/ili Požege u sastavu: Miroslav i Darko – proveli su danas na Papuku značajan broj zajedničkih minuta. Dobar dio odvojenih minuta hodali smo u susret, isto tako i udaljavajući se jedni od drugih.

Iako su šumske staze na Papuku dobro poznate svim sudionicama pohoda – lako je zaključiti da one same po sebi nisu dovoljne za spajanje srodnih duša ili u prijevodu – čudni su putovi koji nas spajaju i razdvajaju.

Danas smo u ekipi imali više komada biciklista (1. & 2. starosne dobi), a zatim i jednog budućeg ISPO-vca koji drugi put u životu planinari, a koji unatoč teškom teretu u kilogramima podnosi šutke sva opterećenja i puno obećeva. 🙂

cudni_su_putovi_v1

Hodali smo ni više ni manje nego 7 i pol sati, što uistinu nije malo. Pravili smo snjegovića, hodali markiranim, polumarkiranim i nemarkiranim stazama, preskakali potoke, susretali svinje i pauke, vidjeli smo Jankovac, Talijanski jarak, Nevoljaš, Tisovac i Trišnjicu…

Imali bliski susret sa Sadikom i Eminom tamo kod onih lijepo numeriranih bukvi i prozborili poneku. Prtili smo snijeg dubine od 10 – 15 cm i doživjeli pravu pravcatu snježnu mećavu izazvanu južinom i naglim otapanjem snijega na visokim granama. Takvo što je uistinu teško opisati…

cudni_su_putovi_v2

Ako vam je žao i treba vam biti! Ma koliko planinarili ne možete znati kakva sve iznenađenja, ljude, pojave i prirodne ljepote možete doživjeti, susresti, čuti, udahnuti ili omirisati odnosno dobiti kao svojevrsni poklon iz nebeskih visina ili od ljudi kojima ste okruženi.

Oni koju su upoznali planinu znaju o čemu govorim. Svi drugi mogu pogledati video i pokušati osjetiti dio onoga što smo mi doživjeli.

mi_svi_skupa_foto_darko

Foto: Darko – Divovski ili Džinovski 🙂

Do novog znojenja sa vama doviđenja…

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr