Čestit Božić dragi naši…

[ad#vijesti]

Internet je naše igralište - midnel.hr

5 comments

 • Ivan

  I svima Vama sve najbolje od Vlaste, Jasne i Ivana.

 • Ivica

  Isto se pridruzujemo cestitkama Ivica i Marcija. Za razliku nemamo snijega kao onaj na slici jer zivimo na juznoj poluci zemlje blizu Jarceve Obratnice.

 • Hvala na čestitkama. Ja zovem Marcija da dođe na zimu malo ovdje, da osjeti kako je to… Danas na najvišem vrhu Papuka -12C, jaki hladni sjeverni vjetar i snijeg…..

 • Ivica

  Hvala na pozivu Marciji to ovisi o njoj. Ako se usudi, mozda na godinu. Marcija upravo mi saopcava da nece da dode u zimsko doba.
  Samo za nekoristno znanje vama i citateljima Bloga. Koliko se ja jos sjecam Papuk doseze nadmorsku visinu blizu 1000m, a vidi nas grad São Paulo koji se prostire na preko 300 km2 je na prosjecnoj nadmorskoj visini od 760m. São Paulo nikad nije vidio snjega. U zimsko doba, nocom, imamo prosjecne temperature oko +12C a preko dana se ugrije cak na 25C.
  Ja se sjecam o nekom dvorcu razbojnika Jove Caruge blizu Orahovice. Orahovica pripada, ako se ne varam, Papuku. Dali taj dvorac jos uvijek postoji? Sjecam se da cak ima jedan roman (kojeg bi volio citati)o tom dvorcu spisateljice Zagorke.
  Odakle to ime “Papuk”. Nije hrvasko, sto znaci?
  Ivica

 • Ivica

  Ivona, progutao sam neka slova,izvini. Izvini isto na mom stilu pisanja, ti znas da je zastario 55 godina i da se poslije toliko vremena ima pravo na poteskoce pa cak mozda opotrebljavnje zastarijelih rijeci.