Božićni ISPO

26.12.2011.

Zadnji ovogodišnji ISPO započinjemo na lokaciji “Vučjak kamenski” riječima: “Sretan Božić” uz obvezatan smiješak, stisak ruke i milovanje okicama. Stara i dobro poznata lica, i ona nova nikad viđena na ovakvim pohodima.

Šapice su, iz slatinskog kraja, došle sa nekoliko novih lica: Petar, Matej i Mislav svi do jednog kršni dečki iz obitelji Nedić, a zatim i Vlatka. Kada tome zbrojimo one iz stare ekipe: Ivona, Darko, Mario i Miša dođemo do broja 8! Zlobnici će primijetiti da se na MDP 2011. odazvalo samo troje Šapica, a na ISPO čak osmero, a što da se radi kad je ISPO postao sinonim za “DiSmo?” i okupljalište planinarske VIP ekipe. 😉

I danas smo se dobrano nahodali (uzduž, poprijeko i po izohipsi) i naravno malčice izgubili, ali to nije ništa novo, dapače to je tako reći očekivana stvar na putešestvijama bez markacija. U protivnom ne bi bilo zanimljivo. 🙂

Okupilo se 25 zaljubljenika u planine iz: Osijeka (1), Pakraca (3), Virovitice (5), Našica (3), Požege (5) i Slatine (8). Novopridošlice iz Pakraca: Mirela, Virovitce: Branko, Ivica i Tomislav, a zatim dobro poznata lica: Jasminka, Brankica, Davor (OS), Ivia, Mirjana, Mario, Darko, Mlinka, Lojza, Cigo, Melisanda, Davor (PŽ), Gašo, Željko i Ruža.

Božićni ISPO o Vučjaka Kamenskog do vrha Papuka isotomeni Papuk (953m/nv) i nazad drugim putem, smo odradili za 6 h i 53′ prema GPS mjerenju ili ako malo zaokružimo 7 sati hoda. Nije loše, nije loše… 🙂 U povratku smo dugo išli izohipsama i dulje vrijeme ostali na visinama iznad 850m/nv. Jel’ to bilo slučajni ili namjerno – nije niti važno. Važno je spomenuti lijepo vrijeme bez padavina (čitaj: magla i par stupnjeva minusa, bez vjetra) i debljina snježnog pokrivača između 10 i 40cm.

Tijekom pohoda je snimljena  gomila fotki i čak 24 minuta video zapisa! Dio materijala je zbog duljine odmah izbačen, a ostatak manje ili više ubrzan čime se gubi originalni tonski zapis (koji ionako ne obiluje nekim mudrostima) pa je preko svega nasnimljena beskonačna glazbena podrška.

Ovaj video materijal možete koristi na više načina:
1. za evociranje uspomena na zajedničko znojenje i uzdisanje;
2. kao ispričnicu za davanje krvi, odsustvo sa rođendana i sličnih skupova;
3. kao dokaz bračnom drugu, da niste lovili u mutnom;
4. pokazati šefu da i u slobodno vrijeme mislite na zdravlje koje će vam dobro poslužiti dok radite;

Slijedeći susret Šapica zakazan je za 01.01.2012. Svi ste pozvani na 6 i više sati hoda, uz uvjet da volite druženje, priče, šale i doskočice, besciljno tumaranje, padove i uspone, tjelesnu kulturu i razonodu. Veliki je plus ako skupljate markice, salvete i značke 🙂 i volite sve što vole mladi.

Pozdrav svim bivšim, sadašnjim i budućim planinarima, i zadržite osmijeh na licu jer tako je lijepo biti sretan. 🙂

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr

14 comments

 • Lijepo je vidjeti nasmijana lica na grebenskom usponu, makar samo i zbog kamere 🙂

 • Ivan

  Hu, baš vam je bilo lijepo. Nadam se da ćemo se i mi pridružiti u prvoj slijedećoj prilici.
  Pozdrav

 • A Captcha?!

  Tradicionalni Šapin Novogodišnji pohod – 1.1.12. Ivačka 🙂 uskoro i najava…

 • Miša

  Video zapis “Božićni ISPO” ukupno je pogledan preko 230 puta do sada. To su direktni pogledi odavde i oni sa portala http://www.slatina.tv, nažalost nitko od sudionika pohoda nije napisao svoje utiske i komentare… 🙁

 • Ivan

  Evo, naprimjer, ja sam primjetio da još nisi ostario, jer je snimak cijelo vrijem dobar, ne drhte ti ruke, osim u onom jednom dijelu koji neću posebno spominjati 🙂
  Još CAPTCHA Code 🙂

 • klikunaš

  pisao sam svoj mali komentar na pl savez forumu. ponavljam, žao mi što ne bijah sa vama, ali reuma + tradicija.
  Vidimo se i sretna nova godina svima , ma i onom zajebanom plemenu Maya.

 • davor M

  Ja kao jedan od krivaca što smo se vraćali malo duljom stazom preko Šimatičke kose,˙znajte da smo u maniru ISPO tradicije mogli i boljim-dužim- putem preko Debeljačke kose pa preči na Antoninu ili Kurinu kosu(Gašo idemo drugi put)što bi put produžili za oko dva sata(dobre cipele ponesite).Znajte bilo mi je uživanje tumarati Papukom sa ovako dobrom ekipom

 • klikunaš

  dobro je da se Davor M nije sjetio vratiti do auta preko Ljutoča ! Pouka, izvjesnom gospodinu dati što više piva tako da mu moždane vijuge ne mogu funkcionirati.šala mala.
  Možda se nađemo na Ivačkoj 01. 01. 12.

 • Mirjana

  ISPO Štefanjski izlet do vrha Papuka i nazad do početka preko kote 886 i Šimatičke kose je bio sasvim dobro osmišljen. Zadovoljna sam što sam upoznala komadić Papuka po kojem nisam nikad hodila: kota 886 i Šimatička kosa sa svojim strminama! Bravo Davore! Bravo vodiči!
  Miša, Ivia i ja smo se dobro nasmijale tvojem dobro napravljenom videu! Glazba dobro prati ugođaj! Koja je to pjesma-glazba,…?

 • U trenutku kada smo izbili, greškom, na vojnu cestu pao je prijedlog da skoknemo do Jankovca na pivo 🙂

  1.1. krećemo u 10h s Jankovca, do IG nam treba cca 2h… pa eto, tko bude htio susret oko podne na IG..

 • klikunaš

  ja mislim sa ekipom oko 11 h krenuti sa Anđe ( ili Klinovca ) na I. G. nazovem Šapice kada smo gore odnosno doviknemo se (na partizanskom će te biti tada ? )

 • Mislite partizansko iznad Kovačice? Ne idemo tuda, nego vjerojatno Sokolinom gore, a nazad preko Anđe i Nevoljaša…

 • Žao mi je što i ovaj puta nisam bila sa vama…ali leđa se popravljau evo i mene uskoro :), pozdrav ekipi!

 • Ivan

  Nažalost, ipak ne dolazimo. 🙁