Božićni ISPO

26.12.2011.

Zadnji ovogodišnji ISPO započinjemo na lokaciji “Vučjak kamenski” riječima: “Sretan Božić” uz obvezatan smiješak, stisak ruke i milovanje okicama. Stara i dobro poznata lica, i ona nova nikad viđena na ovakvim pohodima.

Šapice su, iz slatinskog kraja, došle sa nekoliko novih lica: Petar, Matej i Mislav svi do jednog kršni dečki iz obitelji Nedić, a zatim i Vlatka. Kada tome zbrojimo one iz stare ekipe: Ivona, Darko, Mario i Miša dođemo do broja 8! Zlobnici će primijetiti da se na MDP 2011. odazvalo samo troje Šapica, a na ISPO čak osmero, a što da se radi kad je ISPO postao sinonim za “DiSmo?” i okupljalište planinarske VIP ekipe. 😉

I danas smo se dobrano nahodali (uzduž, poprijeko i po izohipsi) i naravno malčice izgubili, ali to nije ništa novo, dapače to je tako reći očekivana stvar na putešestvijama bez markacija. U protivnom ne bi bilo zanimljivo. 🙂

Okupilo se 25 zaljubljenika u planine iz: Osijeka (1), Pakraca (3), Virovitice (5), Našica (3), Požege (5) i Slatine (8). Novopridošlice iz Pakraca: Mirela, Virovitce: Branko, Ivica i Tomislav, a zatim dobro poznata lica: Jasminka, Brankica, Davor (OS), Ivia, Mirjana, Mario, Darko, Mlinka, Lojza, Cigo, Melisanda, Davor (PŽ), Gašo, Željko i Ruža.

Božićni ISPO o Vučjaka Kamenskog do vrha Papuka isotomeni Papuk (953m/nv) i nazad drugim putem, smo odradili za 6 h i 53′ prema GPS mjerenju ili ako malo zaokružimo 7 sati hoda. Nije loše, nije loše… 🙂 U povratku smo dugo išli izohipsama i dulje vrijeme ostali na visinama iznad 850m/nv. Jel’ to bilo slučajni ili namjerno – nije niti važno. Važno je spomenuti lijepo vrijeme bez padavina (čitaj: magla i par stupnjeva minusa, bez vjetra) i debljina snježnog pokrivača između 10 i 40cm.

Tijekom pohoda je snimljena  gomila fotki i čak 24 minuta video zapisa! Dio materijala je zbog duljine odmah izbačen, a ostatak manje ili više ubrzan čime se gubi originalni tonski zapis (koji ionako ne obiluje nekim mudrostima) pa je preko svega nasnimljena beskonačna glazbena podrška.

Ovaj video materijal možete koristi na više načina:
1. za evociranje uspomena na zajedničko znojenje i uzdisanje;
2. kao ispričnicu za davanje krvi, odsustvo sa rođendana i sličnih skupova;
3. kao dokaz bračnom drugu, da niste lovili u mutnom;
4. pokazati šefu da i u slobodno vrijeme mislite na zdravlje koje će vam dobro poslužiti dok radite;

Slijedeći susret Šapica zakazan je za 01.01.2012. Svi ste pozvani na 6 i više sati hoda, uz uvjet da volite druženje, priče, šale i doskočice, besciljno tumaranje, padove i uspone, tjelesnu kulturu i razonodu. Veliki je plus ako skupljate markice, salvete i značke 🙂 i volite sve što vole mladi.

Pozdrav svim bivšim, sadašnjim i budućim planinarima, i zadržite osmijeh na licu jer tako je lijepo biti sretan. 🙂

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr