Blaženi među ženama

16.06.2013.

papuk

Ivona, Jasna, Vesna, Ena, Tea, Bigi i moja malenkost. Trebam li išta više napisati ili reći? Vjerojatni ne, ali je red pohvaliti se novim šapicama: Vesna & Tea – 1. pohod, te naša Ena kojoj je ovo drugi put. Ekipa je unatoč novim i neiskusnim članicama bila iznimno srčana i po svemu sudeći zadovoljna lijepim i ne odveć zahtjevnim pohodom po Papuku.

Da je 6 sati hoda po uzbrdici i nizbrdici bilo “lagani” svjedoči mojih 45km na biciklu koje sam odradio poslije planinarenja i to sa prosjekom od 30km/h. Novi lanac i lančanik su tome dali svoj doprinos. 🙂 Ivane Lončariću dođi sada na crtu ako smiješ! 😉

No vratimo se mi planinarenju…. Sa Anđine kolibe uputili smo se do Mališćaka, Orahovih voda, Ivačke glave, umalo i do Koprivnatog brda i nazad. 😉 Sve to u dobrom raspoloženju, ako izuzmemo vrisku i graju zbog 1,2 metra dugačke bjelouške koja nas je nekoliko puta ugodno/neugodno iznenadila. Ugodno za snimatelja i ljubitelje gmazova (Iv), neugodno za one što se panično boje ovakvih jadnih i ubogih stvorenja. 😉

Papuk je kao i uvijek do sada, svim sudionicima podario pregršt iznenađenja (svakome na svoj način) i omogućivši nam uvid u kapacitet pluća, kvalitetu plavih i crvenih krvnih žila, funkcionalnost pokretačke pumpe i drugih organa.

Ivona je zahvaljujući kraktim hlačama sa pohoda donijela čak tri krpelja i dokazala koliko je slatka i poželjna tim malim gadnim krvopijama.

Iskoristio bih stoga prigodu i podsjetio da tijekom pohoda po Papuku treba izbjegavati suknjice, badiće, vruće hlačice, bermude, tajice i slične odjevne predmete kako bi muškarci u timu zadržali prisustvo duha, a gladne zvijeri ostale uskraćene za uzavrelu krv iz skupine: A, B, AB i 0 bez obzira na Rh faktor. 😉

Spominjali smo Romea, Lončariće, Cigu, Papa Štrumfa, drugih se nismo sjetili sukladno onoj narodnoj “daleko od očiju – daleko od srca”. Zato ako želite biti lijepi, rumeni, zdravi i pravi, dođite na startnu crtu, povedite dečke, cure, prijatelje i neprijatelji i pokažite im kako je to bauljati s svrhom i razlogom po našem omiljenom gorju.

Planina će vas uvijek nagraditi nečim lijepim, počevši od pogleda, vrganja, šumskih jagoda, divljom mentom, preslicom, rosopasom, kantarionom i inim korisnim spojevima što ljudima popravljaju raspoloženje i životni vijek.

Do novog znojenja sa vama uživate u našem malom video zapisu i nemojte nam štogod zamjeriti.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr