9. izlet nepoznati Papuk – Međunarodni dan planina

mdp_2014_mPark prirode Papuk, Hrvatski planinarski savez i Slavonski planinarski savez i ove godine obilježili su Međunarodni dan planina organiziranim Izletom na nepoznati Papuk – Uviraljka – Pjetlova kosa.

Izlet je održan u nedjelju, 14. prosinca 2014., okupljanje planinara bilo je do 10 sati na Uviraljci. Potom su se svi sudionici uputili na Kneževu vodu gdje je službeno otvoreno novo sklonište za planinare “Kneževa voda”.

mdp_2014_v1

Spomenuto planinarsko sklonište predstavlja dio nove turističke infrastrukture koja je napravljena u Parku prirode Papuk u sklopu IPA projekta “Dvije rijeke jedna gora”. Kroz ovaj projekt u PP Papuk još je izgrađeno dječje igralište i staza za osobe sa posebnim potrebama na Jankovcu, odmorište za jahače i konje na Domobranskoj livadi, vidikovac na Točku te su obilježene planinarske i konjičke staze.

mdp_2014_v2

Po završetku službenog dijela sudionici su se podijelili u dvije grupe i dalje krenuli na dvije odvojene ture. Sunčano vrijeme i ove je godine privuklo velik broj planinara iz cijele Hrvatske, ali i iz Srbije. Ukupno 220 sudionika iz 28 planinarskih društava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Organizatori su osigurali prigodni pečat, vodiče i skromni domjenak za izletnike.

Za sigurnost sudionika brinuli su pripadnici GSS-a stanica Požega i Orahovica.

Izvor: PP Papuk

Internet je naše igralište - midnel.hr