3M na snijegu

20151129_papuk_mala29.11.2015.

3M ili u prijevodu – Mira iz Feričanaca, Mira iz Orahovice i Miša iz Slatine.

Malo je falilo da se naslov ove priče pretvori u “4M na snijegu”. Nažalost treća mlada dama i četvrta sudionica pohoda iz Našica je zbog nenajavljenih poslovnih obveza odustala u zadnji čas (šmrc).

No, ako me intuicija ne vara, upravo bi ta četvrta M-ica napisala ovu priču i vi biste dragi posjetitelji & čitatelji portala “planinarimo.info” sada uživali u jednom sasvim novom viđenju današnjeg snježnog PPP-a (papučkog planinarskog pohoda).

Novo lice današnjeg pohoda – Mira (F) glatko je odbila napisati ovo izvješće, pa vam ostaje pogledati slike i video, a oni najodvažniji kao i uvijek do sada mogu pročitati moje baljezgarije na zadanu temu. 🙂

I dok je Vlasta Lončarić uvelike hitala prema drugom mjestu na “Papučkom ceneru”, ostatak Šapica je hrabro krenuo grebenom Sokoline prema Ivačkoj glavi, da bi u konačnici prehodali tako reći pola Papuka (al’ ga pretjera), ne obazirući se na niske temperature, niti na snijeg debljine do najviše 30 cm.

Dakako, snijega ponajviše ima na Ivačkoj glavi, nešto malo manje na Koprivnatom brdu, no vjerujem da neću pogriješiti ako kažem da je prosjek 10-ak centimetara.

Unatoč otegotnim okolnostima, pohod smo odradili sa lakoćom i bez kapi znoja. Tko ne vjeruje neka se u sljedeću nedjelju pojavi na startnoj crti i uvjeri se da na planini ništa nije teško, a nešto iz ponuđenoga asortimane je iznimno lagano npr.: upoznavanje, naslikavanje, klopanje, olajavanje, smijanje, insinuiranje, nadmudrivanje, educiranje, zbunjivanje, posrtanje i padanje…

Na Koprivnatom tj. Mišinom brdu i ovoga puta samo Ja, prije toga Ja, i da skratim Ja pa Ja. A tko će ako neću Ja? 🙂

Kao što možete vidjeti odradili smo sve iz najave: Jankovac, greben Sokoline, Ivačka glava, Stari šumarski put, Koprivnato brdo (dio nas), Anđina koliba, Nevoljaš, Jezerce, “Žene 10 minuta”, Jankovac.

Uglavnom, mi smo bili, vi niste i žao nam je zbog toga. Nadam se da ćete izvući pouke i već sljedeći vikend rezervirati za znojne susrete u dobrom društvu i predobrom raspoloženju.

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr