Željeznička ruta

03.02.2019.

Šapice su se ove nedjelje pridružile pohodu “Požeškom gorom od Pleternice do Požege” u organizaciji HPD Sokolovac, pod vodstvom Davora i Predraga.

Unatoč kišnom jutru na željeznički kolodvor u Požegi pristiglo je 50 sudionika, od toga Šapice: Jasna, Ivan, Ivica, Sandra, Franjo, Anamarija, Mario, Ivana, Maja, Renata, Mira, Vera, Mira, Predrag, Vinko, Ratimir, Silvija, Milan, Melisanda, Vlado, Milan, Marina i njena majka, te novi Šaponje Miroslav i Branimir.

Najzanimljiviji dio dana svakako je bila vožnja vlakom do Pleternice. Usijedio je uspon Cestom ruža i vina do vrha brda Starac (347m n/v) na kojem je smještena kapelica sv. Petra. S Tromeđe smo se spustili do ruševina Viškovačkog grada (364m n/v), te hodali putem preko Komušine. Naposlijetku smo se od Vranduka do točke našeg polaska vratili uz tračnice kako bi “prugarenje” bilo kompletno.

Prošli smo nešto više od 19 km, u prvom dijelu dana praćeni kišom, no oko pola jedan su se oblaci raskinuli i ruta je završila uz sunce.

Mislim da će vam, kao i meni, današnji dan ostati zabilježen po stvarno dragim ljudima s kojima smo razgovarali. Nastavili smo neke stare priče, kovali planove za Long distance Požeška gora trail, a kum Ivica je u vlaku snimio novu fotografiju iz serijala “bager/traktor manekenke”.

Pojavila se i posebna ponuda: jedan od mještana kojeg smo sreli nas je pozvao da svi dođemo pomoći kada bude spremao kukuruz (da ne hodamo besposleno) i zauzvrat nam obećao praščića (vegetarijanci molim ne čitajte ovo).

Hvala vam svima, vidimo se već sljedeće nedjelje negdje na Krndiji!

Fotografije: Ivan, Ivica, Branimir

Martina Šega

 

Internet je naše igralište - midnel.hr