Uživancija u prirodi…

01.03.2009.

0001 Nedjelja, dan nerada, ali ne i dosade, osobito za slatinske Šapice. I ako se po jutru dan poznaje, onda će ovo proljeće biti predivno. Doista je prava šteta provesti ovakav krasan dan između četiri zida buljeći u televiziju.

Naravno, ne računamo kad vas pogodi gripa (ili upala sinusa), kao što je neke naše članove. Nadam se da je Ivoni ovo posljednji put da se izgovara na bolest.

Ekipa se brzo spremila. Dokazani planinari Bišćani (dvoje velikih i tri mala primjerka/ četiri ako uključimo psa: Martin, Tihana, Hanna, Fran i Teuta), Lareta i dečki (Jurica i Matija), Željko Juras i nova članica Slavica Savić krenuli su stazom koju smo provjerili prije dva tjedna, dakle –preko Brežića kroz šumu do Popišanca te natrag cestom i opet ka Brežiću.

Priroda se uvelike promijenila u tih četrnaestak dana i ustvari tek je zagazila u preobrazbu. Snijega nije više bilo, na obroncima zazelenjela se mlada trava, a jaglaci, ciklame, potočnice i visibabe izvirivale pokraj potoka. Shvatili smo da ne poznajemo baš  sve vrste drveća pa bi nam ubuduće dobrodošlo bilo neko stručno vodstvo.

Uživali smo u društvu razgovarajući o raznim temama, smišljali smo neke nove stihove na temu Letećih medvjedića,  napora je bilo malo (najviše na uzbrdicama na kojima smo se klizali zbog omekšale zemlje), ali smijeha zato nije nedostajalo.

Žao nam je što nas nije bilo više jer je ova staza taman dovoljna za nedjeljnu kvalitetnu šetnju kojom možete umnogome doprinijeti boljitku svojega zdravlja i jačanju kondicije. Ako su trosatnu šetnju (uz dva odmora) mogle izdržati malene dječje noge, bez problema mogle bi i vaše.

Pridružite nam se! Ostavite trag i svoje šape.

Lareta Žubrinić

Internet je naše igralište - midnel.hr