Šumski trail Koprivnica 2021.

21.08.2021.

Idemo opet put Koprivnice, točnije do trim staze i lokacije koja se naziva “Crna Gora” gdje se održava 1. šumski trail Koprivnica. Ondje nas dočekalo puno sudionika, od onih najmanjih, pa sve do biciklista. Nema čega nema! Još samo Canicross fali i to bi bio onda full house. 🙂 Na prijavama uobičajena gužva jer se ne očekuje ovoliki broj sudionika ali i to smo obavili. Zmajska pivovara nas je iznenadila “šumskim pivom”, dobili smo i majicu, a nismo ostali ni bez obroka. Utrka nema puno uspona, a mi smo trčali dva kruga od koji 7 km. Već početkom prvog kruga zbog velike vlage u šumi počinjem osjećati bolove u prsima i lagano razmišljam kako odustati nakon prvih 7 km. Idem mic po mic i pred startno-ciljnom ravninom si mozgam “a kad sam preživjela prvih sedam valjda ću i drugih” i tako krećem u još jedan krug.

Staza je sama po sebi predivna, još da je bilo blata bilo bi fenomenalno ali što je tu je nećemo cjepidlačiti. 🙂 Na stazi se obilazim s dvije trkačice Željkom iz okolice Ludbrega i Natašom iz Koprivnice (ako sam koju krivo zapamtila molim da mi se oprosti). Izmjenjujemo nekoliko riječi, kukamo naveliko kako je vruće i štrumfamo dalje. Susreli smo malenog dječaka koji je sa svojih 7 godina bio najmlađi sudionik utrke na 7 km. Malac svaka čast bit će od tebe veliki trkač. Krajem drugog kruga srećem gosn. Zdravka sa kojim izmjenjujem par riječi, naslikavamo se i nastavljamo dalje.

Štrumfali smo 14.4 km. Sunce nas je iscjedilo i bilo bi odlično da smo imali još jednu okrepu zbog vrućine ali preživjeli smo. U cilju nas je dočekala voda i svježe voće, a dobili smo kolače i ogromni sendvič. Nije se štedjelo na klopi tako da smo otišli kući punih trbuščića. Sve u svemu jako lijepa utrka. Očekujemo isto ako ne i više iduće godine. Jedina zamjerka manjak kontrolki točnije samo jedna živa kontrola, smanjila bi se mogućnost kraćenja staze jer nisu svi fer play trkači. Vidimo se dogodine….

I da dodamo Svemirko Mirko i Lino su bili fenomenalna atrakcija.

Marija Bešlić

* * *

A sad malo ja, to jest onaj koga pozdravljate sa smiješkom kad hvali i mrzite iz zna duše kad kudi organizaciju. Hehe.

Kad se netko poput Sportske platforme “Run Man, Run” odvaži i potrudi organizirati ovakvu manifestaciju u prirodi, i pozove ljubitelje u brdsko trčanje na jedno prekrasno mjesto s ciljem druženja, znojenja, natjecanja, onda je red odazvati se. Kraj priče. 🙂

Hvalim: uloženi trud, vrijeme i mjesto radnje, dobru stazu (uglavnom biciklistička, malo planinarska i nešto šumskih puteljaka, nešto makadama), odaziv trkača jako dobar, na prijavama čvrsti objekt, wc, tekuća voda, više nego dovoljno parkirnih mjesta, volontere i redare, startni paket, unikatnu medalju, startni broje, prekrasnu majicu bez reklama, izvrstan sendvič (mmm), razglas, voditelja programa, dovoljno svega u cilju (voda i nekoliko vrsta voća), uistinu pristojnu cijenu startnine od samo 85 kn u kojem se nalazi i personalizirano trkačko craft pivo Zmajske pivovare.

Kudim: dva kruga prije svega zbog monotonije i nepostojanje kontrolnih točaka na strateškim lokacijama (OK bila je jedna živa kontrola na okrepi). Kontrolora nije bilo dovoljno da bi se zadovoljila regularnost natjecanja, posebno kada se pogleda profil staze. Kraćenje je moguće čak na nekoliko mjesta! Mnogi misle kako su trkači pošteni. Nažalost nisu, ili to rade namjerno ili se izgube. Uglavnom toga ima na svim utrkama, najčešće su kraćenja nenamjerna, ali je to slaba utjeha kad prvo mjesto uzme osoba koja ima nekoliko kilometara manje od drugoplasiranog natjecatelja ili natjecateljice. I nikome ništa! Trail utrka mora imati mehanizme za kontrolu regularnosti natjecanja, a to su žive kontrole sa radio vezom ili 5 – 6 KT sa cvikanjem, strateški raspoređenih tako da se staza ne može skratiti. #samokažem

Što se mene tiče, uistinu sam uživao, sreo brojna poznata lica (Sonja, Kristina, Estera, Petra,…) dobro se preoznojao, naslikavao, odradio sam i nekoliko traljavih intervjua na stazi (dečki Petar i Jan, i stari znanac sa staze Željko iz Križevaca). Sve u svemu ugodno, zabavno, ne previše zahtjevno. Preporučam svima željnim adrenalina, friškog zraka, ludiranja, zabave, nadmetanja, dokaziva i dakako pokazivanja. 😉 Sve je to za ljude, a paradiranje na utrci nije isto što i naslikavanje u kafiću, pokraj masnog roštilja ili na nekom bezveznom mjestu gdje se sjedi, jede i pije.

Pozdrav na sve strane, vidimo se dragi moji.

Miša Nicinger

Rezultati: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4293/ukupni_poredak

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

* * *

Internet je naše igralište - midnel.hr