SPP-om do sv. Martina na Dilju

06.01.2018.
I ove subote su sa svih strana pristizale fotografije brojnih Šapica i Šaponja sa raznih planina. Nadam se da će i oni podijeliti s nama svoje dojmove i fotografije.
Domagoj i ja smo ovom prilikom hodali Slavonskim planinarskim putem do kontrolne točke br. 12, iz smjera Grižića.
U blizini naselja Lovčić smještena je kapelica sv. Martina, okružena mjesnim grobljem, a pečat se nalazi na malom stupu uz ogradu. Ugodno me iznenadila postavljena oznaka “Stopa sv. Martina” – europsko obilježje spomenika posvećenih sv. Martinu iz Toursa jer sam po njemu dobila ime.
Vrlo toplo vrijeme za ovo razdoblje godine sa temperaturom oko 12 stupnjeva izmamilo je iz suhe trave proljetno cvijeće, a lijeska je u punom cvatu. Šaljemo vam samo nekoliko fotografija kao dokaz.
Uskoro će i šuma prolistati pa će nas naši prijatelji iz Slavonskog Broda ponovno dočekati s osmjehom i povesti u neistražene dijelove Dilja.
Zlatko nam je već pripremio pohod na gornji dio kanjona Pljuskare, Božana će smiksati kolače s kokosom, a Mijat i supruga ispeći “lisnatu zafrkanciju”. Uf, baš se radujem!
A vi dragi moji, hoćete li i sljedeći vikend ostati u kući? Što čekate? Čaj na zen klupici? Morat ćete ga sami donijeti gore.
Martina Šega
Internet je naše igralište - midnel.hr