Šapice na Mecseku 2016. godine

10.04.2016.

20160410_mecsek_mala

Najteži dio ovog planinarskog pohoda svakako je vožnja automobilom. Za mene nema gluplje i dosadnije stvari od drndanja u osobnom prometalu koje nije bicikl. 😉 No, znate kako se kaže “što se mora nije teško”. Lažu, teškoće su i dalje prisutne ali samo u glavi, jer se noge pritom uvelike odmaraju. 🙂

Šapice su danas s osmijehom na licu krenule iz: Slatine (Jasna i Miša), Osijeka (Ivan, Jasna, Sena, Dražen, Marija), Orahovice (Mira), Virovitice (Marina), Požege (Domagoj i Martina) i Donjeg Miholjca (Monika), put Pečuha tj. Mečeka, a sve sa ciljem zajedničkog planinarskog pohoda (Light 25km) s planinarskim prijateljima iz svih dijelova južne Mađarske.

Kao i uvijek do sada i Robi se očitivao:

Negyvenhárom vidám ember vágott ma neki a Keleti-Mecsek bérceinek, lankáinak és völgyeinek. Egy tucatnyian Szlavónia városaiból érkeztek, a többiek pedig Pécsről, Komló, Bóly, Baja, Veszprém, Győr, Szolnok városából, meg még ki tudja, honnan?

A Mecsek ünneplőbe öltözve fogadott bennünket, a társaság pedig illő áhítattal itta magába a látványt, a hangulatokat és illatokat, élvezte az együttlétet – és alaposan elfáradt. Én legalábbis biztosan.

Lassan hagyománnyá válnak ezek a közös kirándulások nemcsak a Papukban, de a Mecsekben is. Van még egy csomó tervem, úgyhogy előttünk az élet. Amelynek hosszát érdemben befolyásolni nem nagyon tudjuk. De a szélességét, azt igen!

Róbert Welsch

Tura: Hosszúhetény (parking sjeverno od sela), Völgyi-rétek (dolina Meadows) – Zengo (brdo) – Réka-völgy (dolina) – Kólenplatten (lovačka kuća) – Óbánya (selo) – Óbányai-völgy (dolina) – Kisújbánya (selo) – Hárs-teto (brdo) – Pusztabánya (stara tvornica stakla) – Kis-Tóti-völgy (dolina) – Völgyi-rétek.

Odradili smo 24,5km po Endomondo računanju ili ako ćete nešto preciznije 22,5km po Garminu. No, to kao i uvijek do sada, nije odveć važno, važno je da smo bili… Temperatura se kretala uglavnom oko 10°C. Nije bilo ni kiše, ni blata, a zbog slabašnog vjetra katkada se činilo da je temperatura znatno niža, pa se tražila jakna više. 🙂

Važno je spomenuti da se na startnoj crti okupilo 43 nasmijana lica, koja su takva ostala do samoga kraja, unatoč znojenju, proklizavanju, padovima, usponima, pa čak i bolovima u koljenima.

Ovim putem zahvaljujem mađarskim kolegama na gostoprimstvu i izvrsnom pohodu, a vama što ste se nećkali i odustali poručujem – sve je bolje u dobrom društvu, na friškom zraku, kad je puls ubrzan, disanje otežano, a oči blago zamagljene. 😉

Lijep pozdrav svima s ove i one strane rijeke Drave. Vidimo se… Szia barátok…

Miša Nicinger

P.S. Nekoliko izvrsnih fotki pristiglo je od Dražena i Martine – hvala 🙂 a malo niže (prvi komentar) imate i link na fotografije koje je snimio Peter.

A evo i video zapisa koji je László Péter upravo publicirao…

 

Internet je naše igralište - midnel.hr

11 comments

 • Marina

  Za jednu Anniversary (Nike i Adidasa) baš se lijepo podružilo!
  Kako stvari stoje svi su sretno i stigli doma! S koljenom, štapom, osmijehom i to još po danu…
  Sve više upoznajem Pecs i cjevovode kao orjentir puta!??
  Ekipi svaka čast, a Mađarima KOSZONOM

 • Monika

  Moram se zahvaliti svima-od Mise, koji me zvao i nije dao da odustanem 😉 do Jasne, Ivana, Marije…što su mi dali štapove, zavoj, pomogli da ‘odšepam’ kraću rutu, pomogli da me nose ( Domagoj ). Ma svima hvala na druženju…super ste ekipa i vidimo se valjda uskoro opet 😉 Pozz i susjedima 😉
  PS Nadam se da nisam pobrkala imena ljudima koje sam tek upoznala 😉

 • Miša

  Tek sam doma vidio ogromnu količinu Balaton keksića koje sam dobio u primopredaji darova. Očito su domaćini keksiće namijenili svima… Sukladno tome na slijedeći pohod donosim sve kekse na zajedničko prežderavanje. Dobro, dobro, uhvatili ste me. Pojeo sam jedan. 🙂

 • Ivan

  Pazi, Miša: “Tek sam doma vidio….” Hm.
  A mene svi pitaju na hodnji: Kada će Miša djeliti one keksiće? 🙂 🙂
  Smeće. 🙂 🙂 🙂

 • Drazen

  Bilo je fantasticno jos samo pod dojmom moja gora polovica Marija i moja velicina i kako kaze Misa mekoca ??sve rijeci hvale svima sudionicima ophodnje….domacini sjajni i prijazni moras ih zavolit hoces neces?

 • Sena

  Zabavna nedjelja puna pozitive u svakom smislu 🙂
  Hvala domaćinima što su držali dobar tempo da se mi malo luckasti koji zastanemo na svakom srušenom deblu, potočiću i neobičnom kamenu ne izgubimo!
  Tko bi uopće doživio keksiće pokraj Mišinih sezam energetskih pločica???

 • Drazen

  E dobro Sena zbori plocice su mama da ih nije bilo klekli bi na pola puta,svaka cast za golog kuhara?

 • Drazen

  Hvala na receptu legendo nasa