Osječki planinari obišli Slatinsko prigorje

U subotu, 11. lipnja 2011. godine, obronke Slatinskog prigorja, povodom “puta u nepoznato”,  posjetili su osječki planinari. 73 planinara, iz najbrojnijeg i jednog od najstarijih slavonskih planinarskih društava, HPD Bršljan-Jankovac iz Osijeka, tijekom četverosatne planinarske ture obišla su skijalište Tominac, izletište Bunarić, jezero Javoricu te slatinske vinograde, iz kojih su se spustili u grad.

“Svake godine organiziramo jednodnevni izlet pod nazivom “Put u nepoznato”. Nakon 10 godina obilaženja raznih lokacija, koje su i do 200 km udaljene od Osijeka, ove godine odlučili smo se za slatinski kraj, kroz koji smo do sada uvijek samo prolazili.” – rekao nam je predsjednik HPD Bršljan-Jankovac, gosp. Zdenko Fury.

Najstariji planinari jučerašnjeg pohoda, gosp. Željko (83.) i deda Rački (84.), koji iza sebe imaju prehodane sve hrvatske planine, ali i “osvojene” vrhove poput Olimpa, Triglava ili Elbrusa, ugodno su iznenađeni ljepotom slatinskog kraja.

“Iznenađeni smo ljepotom šume i okoliša. Jezero Javorica novo je otkriće za nas. Svi naši planinari jako su zadovoljni što smo ga obišli u sklopu ture.” – naglasio je predsjednik Fury.

Po završetku ture, planinari su, uz vodstvo Melite Schmitz, posjetili i crkvu sv. Josipa, gdje su, osim o samoj arhitekturi crkve, imali prigodu čuti i par crtica iz povijesti grada. Uslijedio je obilazak Starog podruma i sekvoje, nakon čeka je druženje, do večernjih sati, nastavljeno na Višnjici.

Pri osmišljavanju te realizaciji ture pomogli su Jasenka Plantak,  Melita Schmitz, Mirjana Grbac i Robert Lončarević. Ovim putem im još jednom zahvaljujemo.

Fotografije sa Puta u nepoznato pogledajte u fotogaleriji.

Ivona L.

[ad#vijesti]

Internet je naše igralište - midnel.hr