Moslavina trail 2019.

04.05.2019.

Samo se prvi pamti, tako barem tvrde pripadnice ljepšeg spola iako je u mnogo slučajeva to iskustvo i najgore od svih koji će uslijediti. No, kada je trail u pitanju stvari su bitno drugačije. Na utrku dolaze trkači sa puno prakse i iskustva pa nema iznenađenja, straha, neizvjesnosti, treme, jedino zajedničko sa “prvim putem” je ubrzano disanje i snažno lupanje srca. Osim toga, trail traje dulje. 😉

Što mi se jako svidjelo – mala djeca, malo veća djeca, cijele obitelji, planinari, ljubitelji pasa, voloneteri na svakom ćošku, službeni fotografi. Uistinu lijepo iskustvo. Još bolji ljudi! Prekrasan kraj…

Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru” koju predvodi Igor Vuković sa brojnim suradnicima (preko 25 volontera) danas je na Moslavačkoj gori organizirala svoj “1. Moslavina trail”. Natjecanje je privuklo nekoliko stotina trkača i nešto planinara, a za start i cilj utrke odabrano je izletište / kupalište u mjestu Podgarić gdje nam je domaćin bila Vila Garić.

Evo što o utrci kaže natjecateljica Ivana Jergović:

Napokon utrka u mom kraju. I to kakva… 16-ak km i nešto uspona po odlično postavljenoj stazi bilo je pravi gušt pretrčati. Moj full gas je bio dovoljan za 3. mjesto i postolje na gajbama pive uz cure iz AK “Sljeme”. Vrijeme oblačno s malo kišice, odlično za trku, no da nije pala kiša, još bi barem 20-ak mojih prijatelja došlo uživati u najavljenim aktivnostima izvan samih utrka, a pretpostavljam i puno ostalih. Organizatorima svaka čast i neka iduće godine smisle i dulju varijantu da nam duže bude lijepo i da više toga obiđemo!

Pa opet ja…

Na startu, tijekom priprema za utrku, sam snimio simpatičnu ekipu kako se zagrijava pokraj jezera, a predvodi ih instruktorica Josipa Bijonda Šepović koja to redovito prakticira u Udruzi športske rekreacije “Nora”.

Tijekom utrke trčkaram sa brojnim od prije znanim natjecateljima: Vesna Janković, Krunoslav Bencek, Monika Bizik iz Našica, Goran Draksler iz Slatine, i upoznajem neka nova lica: Zagrepčanka Ivana Jergović, porijeklom iz mjesta Utiskani, koja je to izrekla u mikrofon mog fotića, ali naziv nisam nikako uspio dešifrirati, 🙂 potom Tihomir Dundović iz Križa i Matija Kušić iz Ivanić Grada. Posebno je bio simpatičan dječak sa startnim brojem 661 – Sven Štimac koji je kasnije pokupio medalju za 2. mjesto u kategoriji djece – Humka staza. Čestitke!

Tu su i svi oni koje sam upoznao u prijašnjim utrkama ili planinarenjima ali imena jednostavno ne uspijevam pohvatati (ne zamjerite). Još jednom molim sve koje sam upoznao na različitim aktivnostima da mi se jave, pozdrave, podsjete me gdje smo i što radili, da me dodaju za FB prijatelja, kako bismo ostali u kontaktu odnosno širili dobre vibracije i ubuduće, a ne samo tijekom jedne utrke.

Nažalost, ponovno smo imali očajno vrijeme za fotografiranje: kiša, sivilo, odsustvo sunca i kolorita. Svi koji fotografiraju znaju što to znači, mutne i bljutave fotografije zbog nedostatka svijetla i malih brzina zatvarača. U mom slučaju je sve još 3 puta lošije zbog slabašne opreme, trešnje ruke, skakanja, trčanja… No što je tu je. Imam nešto malo kvalitetnih fotki, isto tako i video zapisa. Posebno sam ponosan na onih nekoliko kratkih trčećih intervjua. Hvala svima koji su sudjelovali u produkciji, scenografiji, glumi, aranžmanu, plesali, trčali, statirali…

Istovremeno je vrijeme za trčanje bilo idealno. Na stazi zanemarive količine blata, uglavnom skroz suho i prohodno. Nimalo trave, korova, kopriva, kupina i drugih opakih biljki. Grane nas nisu bole u oči, markacije dobre i česte… No to me nije spriječilo da se zamislim i odlutam 500 metara glavnom šumskom cestom (i nazad) i tako napravim zamalo 1.000 m više od drugih. Pogledaj GPX traga (12-13km). Joj mene joj. 🙂 Ne opravdavam se. Jednostavno su mi neke druge stvari bile na pameti (jedna prekrasna žena i topla juha). A šta, kao vama se to nikada nije dogodilo!? Vi ste imuni na žene i hranu… Baš ste strašni! I kod nas “U Slatini su svi strašni!”

I da skratim, organizacija bez manjkavosti i propusta, prekrasno mjesto okupljanja, zaštita od kiše, unutarnji i vanjski toaleti, DJ i animator Igor Tomek iz Kutine na visini zadatka. Za ukusan ručak se pobrinulo osoblje hotela tj. Vile Garić koja nas je ugostila u svakom pogledu. Start paket više nego dobar. Kvalitetna majica prekrasna sprijeda, odozada malo načičkana sponzorima, a što da se radi… Startni broj najviše kvalitete, i čak 5 kontrolnih točaka sa bušačima kartica i živom kontrolom, tako da se muljati nije moglo niti u ludilu. Svaka čast.

Hvala svima na ugodnom druženju i toleranciji spram kamere. Šteta je što se nismo mogli družiti poslije utrke na jezeru, travi, uz cugu i zezanje. No tu je kiša odradila svoje… Prerano je došlo ljeto, a kad nam treba tijekom vikenda obično stigne pogoršanje.

Lijep pozdrav svima i nemojte štogod zamjeriti, i trčeći reporteri su samo luđaci sa kamerom. 🙂

Rezultati:

Miša Nicinger

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište – midnel.hr

* * *

 

Internet je naše igralište - midnel.hr