Mala Šojka

21.01.2017.

Opis: Start kod križa na Prekrižju (cca 400 m od Poljanica), pa prema Rancerju, Preseka (tu je račvanje duge i kratke staze) pa preko Belog Brega, Stražnik, Prekrižje i Poljanice Klet.
Start: na 517 m/nm
Dužina: 9,03 km
Elevation gain: 560 m (-491 m)

U subotu 21. siječnja 2017. godine, u ranu zoru (oko 8:30h) ekipa od tri člana: Tomislav, Jelka i Katarina uputila se na Plešivicu (Samoborsko gorje) na Šojkinu zimsku ligu.

Jelka i Tomislav su već iskusni gorski trkači, a moja malenkost im se na ovom pothvatu pridružila drugi puta. O rezultatima samo kratko: Tomislav je na cilj pristigao sedmi u konkurenciji od 23 vrlo žilava momka, Jelka je također bila sedma od 20 ništa manje žilavih žena, a za sebe ću reći da nisam bila zadnja. 🙂

Vrijeme je bilo odlično. Sunce je sjalo, temperatura je bila ugodnih minus desetak stupnjeva (možda i koji stupanj gore). Novi snijeg nije padao, pa smo se morali zadovoljiti prošlotjednim snijegom koji je bio super suh što je omogućavalo vrlo lako kretanje bez previše proklizavanja.

U odnosu na prošlotjedni izlet, kada nisam niti jedan Jelkin trag uočila, ovoga puta sam sve skužila i poslikala. Potpisala je čak i mene sa „šapica“. 🙂

Nakon ugodne „šetnjice“ u rasponu od 1:13h do 2:05h, kako za koga 🙂 nađosmo se opet svi troje u Kleti Poljanice gdje smo se po završetku utrke nagradili obilnim ručkom.

Veliki pozdrav svima od Tomislava, Jelke i šapice Katarine! 🙂

P.S. Fotka sa šapicom obješenom na grani snimljena je prošli tjedan…

Katarina Bošnjak

Internet je naše igralište - midnel.hr