Litice oko Virovitice

Datum: 21.05.2022. godine
Vrijeme: 08:00 - 13:00 sati

Pred nama je drugo izdanje utrke Slavonsko Baranjske Trail Lige – Litice oko Virovitice, na kojoj ćemo puno trčati, malo padati, sebe snimati, glasno vrištati, dobro papati i kasnije obilato kakati (na društvenim mrežama) kako nam je lijepo i dobro bilo. 🙂 Ako se još uvijek dvoumite – bacite pogled ili dva, na naše izvješće iz 2021. godine – Litice oko Virovitice 2021.

DATUM: 21.05.2022. (subota)

Start:

 • 10:00 h (25 km-crvena)
 • 10:15 h (15 km-plava)
 • 10:30 h (7 km-žuta)

LOKACIJA: Start, cilj i prijave za utrku, Dom mjesnog odbora Sveti Đurađ, Mlinska ulica 1, Sveti Đurađ, 33000 Virovitica

KONTAKT ORGANIZATORA: Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, Matije Gupca 63, 33000 Virovitica, Glavni tajnik: Dora Međimorec 098619500, tajnik@sportskazajednica-vpz.hr

INFORMACIJE O UTRKAMA: Krunoslav Tomljanović 099 607 8440, kruno.tomljanovic@gmail.com

KATEGORIJE:

Muška i ženska:

 • CRVENA – 25 km (+D 700m)
 • PLAVA – 15 km (+D 400m)
 • ŽUTA – 7 km

Napomena: Moguće su manje korekcije duljine staze.

OPIS: Utrka je trail koncepta, što znači da će staze biti u potpunosti označene. Staze su kružnog tipa, podloga je makadam, kolni put, planinarska staza i ponešto asfalta. Utrka je dio Slavonsko-baranjske trail lige.

PRIJAVE NA UTRKU: stotinka.hr ili osobno na dan utrke.

Napomena: Svi koji se prijave on-line i izvrše uplatu do 30.04.2022. dobivaju startni paket. Prijava je pravovaljana po uplati startnine. Prijava je moguća i na dan utrke, ali bez startnog paketa.

STARTNINA:

 • Startnina iznosi 120,00 kuna za staze od 25 km (crvena) i 15 km (plava) te 90,00 kuna za utrku građana od 7 km (žuta). Prijava na dan utrke iznosi 200 kuna za sve kategorije.

Uplate izvršiti na:

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, Matije Gupca 63, 33000 Virovitica
IBAN: HR1123600001101436433
Model: 00, Poziv na broj: datum plaćanja (10032021) Svrha: LOVT – ime i prezime.
Uplate izvan Hrvatske SWIFT: ZABAHR2X

U slučaju da jedna osoba uplaćuje za više natjecatelja, potrebno je navesti njihova imena i prezimena.
Natjecatelji mlađi od 16 godina mogu nastupiti na utrci uz pratnju roditelja/staratelja ili trenera ukoliko dolaze u organizaciji sportske udruge/kluba.

STARTNINA NA UTRCI UKLJUČUJE:

 • službeno mjerenje vremena, obradu i objavu rezultata
 • startni paket (ruksak vrećicu, majicu, promo sponzora…)
 • pehari i nagrade pokrovitelja za prva tri mjesta u svim natjecateljskim kategorijama
 • finišerske medalje – za sve sudionike svih utrka
 • okrjepu na cilju i tijekom utrke, ručak nakon utrke

Podizanje startnih brojeva i paketa:

 • 20.05.2022. od 17:00 – 19:00 sati, Trg bana Josipa Jelačića 16, 33000, Virovitica (šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića)
 • 21.05.2022. od 07:00 do 09:00 sati, na lokaciji utrke, Dom mjesnog odbora Sveti Đurađ, Mlinska ulica 1, Sveti Đurađ, 33000 Virovitica

SATNICA ZA SVE KATEGORIJE: 21.05.2022. (subota)

 • 07:00 – 09:00 h registracije za utrku
 • 09:30 h otvorenje utrke – brifing za sve kategorije
 • 10:00 h start duge kategorije 25 km
 • 10:15 h start kratke kategorije 15 km
 • 10:30 h start utrke građana 7 km
 • 13:00 h proglašenje pobjednika
 • 14:00 h vremenski limit svih kategorija

Obrok za natjecatelje se poslužuje od 11:30 do 15:00 sati.

PRAVILA UTRKE I SIGURNOST NATJECATELJA: Natjecatelji moraju slijediti označenu trasu sukladno svojoj kategoriji. Zabranjeno je korištenje puteva izvan staze i kraćenje staze. Natjecatelji se natječu na vFacebook događaj:lastitu odgovornost. Natjecatelji se moraju pridržavati pravila utrke. Natjecatelji moraju nositi svu propisano obaveznu opremu te startni broj/evidencijski karton tijekom cijele utrke, na predjelu prsa ili trbuha. Svi natjecatelji koji odustanu dužni su o tome obavijestiti organizatora slanjem SMS-a sa svojim natjecateljskim brojem, imenom i prezimenom. Natjecatelji mlađi od 16 godina mogu nastupiti na utrci uz prijavu roditelja/staratelja ili trenera ukoliko dolaze u organizaciji sportske udruge/kluba. U slučaju nepridržavanja ovih pravila natjecatelji će biti diskvalificirani. Natjecatelji prijavom na utrku daju suglasnost da u utrci sudjeluju na vlastitu odgovornost, a roditelji /skrbnici maloljetnika prije starta potpisuju dokument o preuzimanju odgovornosti za sudjelovanje maloljetnika. Svi natjecatelji koji se natječu na utrci moraju biti zdravstveno osigurani. Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji koji trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Na utrci smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 18 godina ili uz pratnju roditelja. Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njihove fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije ili nakon utrke za svoje potrebe i potrebe promocije događaja. Svi natjecatelji će dobiti startni broj koji se stavlja isključivo na prsa i mora biti vidljiv tijekom cijele utrke. Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke. Pravo na žalbu traje tri dana. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni. Organizator zadržava pravo promjena na stazi u bilo koje vrijeme. Organizator nije odgovaran za bilo kakvo oštećenje opreme ili za izgubljene/ukradene stvari tijekom natjecanja. U slučaju lošijih vremenskih uvjeta utrka se neće odgoditi, a natjecatelji će dobiti naputak kako se pripremiti obzirom na situaciju. U slučaju loših epidemioloških uvjeta, utrka se može odgoditi ili otkazati. Organizatori će se pridržavati svih epidemioloških mjera i osigurati dezinfekcijska sredstva i higijenske uvjete. HGSS će brinuti o sigurnosti natjecatelja.

OBAVEZNA OPREMA ZA SVE KATEGORIJE: Mobilni telefon s napunjenom baterijom i min. 0.5 lit. vode.

OZNAKE NA STAZI: Staze za sve kategorije označene su planinarskim markacijama, trakama i putokazima, a na nekim raskrižjima biti će i volonteri koji će usmjeravati natjecatelje.

NAGRADE: Pehari i nagrade pokrovitelja za prva tri mjesta za u svakoj kategoriji muške i ženske konkurencije.

ORGANIZATOR: Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, Sportska zajednica Grada Virovitice

POKROVITELJ: Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije, Sportska zajednica grada Virovitice, Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica grada Virovitica, Mjesni odbor Sveti Đurađ

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/s/litice-oko-virovitice-trail

 

Internet je naše igralište - midnel.hr