Crimužijada – Kozarac 2019.

23.03.2019.

9. Crimužijada na Debelom Brijegu ove je godine, okupila oko 600 planinara. Organizator susreta je Planinarsko društvo “Mrakovica” iz Kozarca, a planinarski skup je svojim dolaskom uveličalo 30 društava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Srbije + predstavnici Šapica iz Kutjeva.

Domaćini su za ovu prigodu pripremili 80 kg srijemoša sa čak hiljadu jaja, koji se već oko 10 sati mogao probati. U 12 sati je uslijedio kraći planinarski pohod po obroncima Kozare, a zatim i ručak u 14 sati na kojem se dijelio izvrstan vojnički grah.

U 15 sati je najviše pažnje privukao turnir u malom fudbalu za žene, na kojem su sudjelovale četiri ekipe, a pobijedile su “Šapčanke”. A onda fešta i muzika uživo. 🙂

Meni je ovo bilo prvo planinarenje i posjet Kozarcu i mogu reći: “Tko nije nikad bio – treba da dođe, ja već planiram dolazak nagodinu sa većom grupom…”

Lijepi pozdrav planinarima iz Planinarskog društva “Mrakovica” Kozarac i hvala na lijepom dočeku, a posebno što su nam osigurali mjesta za spavanje kod planinara Izeta Mujkanovića.

Izvješće i fotke: Vinko Krsnik
Video: Nijaz Huremović

 

Internet je naše igralište - midnel.hr