38. Slet planinara Slavonije

01.09.2013.

Današnji susreti planinara iz Slavonije i okolice, dogodio se u organizaciji Slavonskog planinarskog saveza, a za logistiku se pobrinuo domaćin – HPD Papuk iz Virovitice. I jedni i drugi su od strane gostiju dobili čistu peticu, iako ništa manje nisu dodijelili niti mješovitom bendu u kome su nastupili glazbenici iz Slatine i Virovitice.

Slavonski planinari su ovom manifestacijom na simboličan način obilježili kraj ljetne sheme i početak jeseni čime su najavili sve češće odlaske u planine jer će sljedeća stanka biti tek na ljeto 2014. kada će najodvažniji pohoditi planinske vrhove na Velebitu i Dinari ili skoknuti do Julijiskih alpa i Triglava.

Virovitički ribnjaci, vinogorje i obronci Bilogore izvrsno su poslužili za laganu višesatnu šetnju u kojoj je 250 planinara iz Hrvatske i susjednih država uživalo u pohodu i vremenskim prilikama koje su tek pred sam kraj začinile nebo iznad jezera sa nekoliko sitnih kapi kiše.

Poslije zajedničkog ručka uslijedio je zabavni program i natjecanje u brzom hodanju sa košarom na glavi, trčanju sa žlicom u ustima i jajetom, bacanje potkove na klin i ekipnom pokazivanju snage u potezanju konopca.

Dok su planinari uživali u glazbi, plesu i zabavnim igrama – pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja iz stanice Orahovica su odradili vježbu i uspješno spasili unesrećenog biciklista.

Ako su vas obveze spriječile u dolasku na 38. Slet planinara Slavonije, osim rekreacije uskraćeni ste za ugodno druženje, evociranje uspomena, upoznavanje i razmjenu iskustva.

Miša Nicinger

Internet je naše igralište - midnel.hr