2. kolo Divlje lige Slatina 2024.

28.01.2024.

Predivno prijepodne provedeno u prirodi, druženje i naravno, odlično odrađen trening. Jutros su nas dočekali odlični uvjeti za trčanje, a prvo su to iskoristili hrabriji trkači koji su se odvažili istrčati 20km.  Manje zahtjevna staza poslužila je za ugodno druženje i raspravljanje o prošlotjednoj utrci. Gotovo svi trkači natječu se na SBTL i to ovim treninzima daje posebnu draž. Mislim da je drugi dio treninga bio najbrojniji do sad i to posebno veseli. Pohvala ljudima koji su prvi put iskusili trail trčanje i uvidjeli benefite koje njihovi budući trail treninzi nose. Naravno pohvale idu i dečkasima koji organiziraju Divlju ligu! Mislim da rade baš dobar posao. Vidimo se i iduće nedjelje – napisao je Kruno Tomljanović

Drugo kolo Divlje trail trening lige Slatina danas je okupilo čak 33 trkača i trkačice iz Slatine, Virovitice, Suhopolja, Mikleuša, Donjeg Miholjaca, Petrijevaca, Bizovca, dva tri dedeka i nijednog babca. Manje sudionika je pojavilo u 09:00 sati, na duljoj stazi od približno 18,5 km, a znatno više na kraćoj stazi, od približno 10 km, koja je startala u 10:00 sati. 

Tr(a)čalo se, saplitalo i poskakivalo, okolo, naokolo, po cesti, makadamu, blatu, šumi, travi, pri čemu  smo razdragano obarali rekorde u uzdisanju i dahtanju, ostavljajući za sobom zadnje komadiće snijega, lovačke čeke i nedovršene retencije. Adrenalinsko uzbuđenje je lagano splasnulo, kad smo svi zajedno svršili u približno 11:00 sati i pohitali u Loptu na after party.

Što dodati, osim da je na ovaj prekrasan zimski dan – Slatina bila domaćin za stara i nova lica, prošarana sa puno lijepih osmijeha i nešto bora. Skrivale su se kovrče ispod marama za trčanje, pokazivale obline, hladile usijane glave, isprobavale nove tenisice, zabacivale dlakave noge. Raspravljalo se o tempu, polumaratonima, gladi, laksativima, gelovima, medu sa prženim bademima, BIO čajevima, ndrkanim stršljenima, o ozljedama zglobova i pršljena.

Nadaleko poznati MOTIV-ci su svepristune trkače & trkačice – počastili vrećicama magnezija, bombončićima što se grickaju i sišu, grijačima za ruke što i znoj brišu. Gacali smo po blatu, preskakali potoke, naslikavali na suncu i uživali u pjevu ptičica.

Ako vam je žao što niste došli na startnu crtu, i treba vam biti. Mi smo se zabavili, a vi imate još nekoliko prilika za popravni, jer su pred nam nova kola DLS-a, pa i vi možete nekoliko puta osjetiti čari  Slatinskog prigorja i jednom se okušati na obroncima virovitičke Bilogore.

Vidimo se dragi moji.

Miša Nicinger

Fotke su priložili: Damir Jukić i Samir Vračarić

* * *

Ako trebate: webshop, web hosting, vlastiti server ili dizajn web prezentacije – pišite na info@midnel.hr i zatražite ponudu, jer Internet je naše igralište – https://midnel.hr

Internet je naše igralište - midnel.hr