11. novogodišnji pohod novljanskom gorju

04.01.2009.

Iako je 2009.g. tek započela, ovo je svakako jedan od najhladnijih dana tekuće zime. Meteorolozi u Daruvaru izmjeriše neugodnih -16°C, iako nismo provjeravali niti mjerili temperaturu na Novljanskom goruju, odgovorno tvrdimo da je u našim srcima i nogama bilo toplije i ugodnije, o čemu svjedoči smiješak na licu učesnika i zadovoljno cvrkutanje manjih skupina planinara (pogledati fotografije u fotogaleriji).

A što više reći, osim da je u organizaciji Planinarskog društva Zmajevac iz Novske, upriličen više no ugodan i topao susret, planinarenje, druženje i ručak za 50-tak sudionika, na Novljanskom gorju, dana 04.01.2009.g. u vremenu od 09:00 – 15:00h.

Gospodin Miro Mesić nam je “preko veze”, naravno Internetske, a što ste Vi mislili? 😉 samo dan prije poslao obavijest elektroničkom poštom o pohodu, pa su “Šapice” iz Slatine na brzinu organizirale ekipu u sastavu: Ivona Lozić, Željko Juras, Nad Nicinger i Miša Nicinger, te u ranim jutarnjim satima krenuli put Novske.

U centru grada dogodilo se okupljanje i polazak na pohod ukupne duljine 22km. Na pola puta u lovačkom domu Jelenska glava, ljubazni domaćini nas zadržaše i podijeliše svima, a ne samo njima 😉 hektolitar kuhanog vina, izvrstan grah sa špekom i brdo mekog kruha, a bilo je tu pokraj tople vatrice i podosta piva, coca-cole i drugih napitaka.

Osim što upoznasmo ekipu i razmijenismo iskustva, članovi planinarskog društva “Vidim” iz Kutjeva nam uručiše pismenu pozivnicu za Kutjevačko Vincelovo 2009. u sklopu kojega se, dana 24.01.2009.g. od 08:30 – 09:30h skupljaju sudionici planinarskog izleta. Vidimo se u Kutjevu 🙂

Miša Nicinger

 

Internet je naše igralište - midnel.hr