Astro Party

Datum: 17.08.2019 - 18.08.2019. godine
Vrijeme: 15:00 - 10:00 sati

10. po redu “Astro party” je opasno blizu. 🙂 Još nemamo detalje… No, ako volite prirodu, promatranje zvjezdanog neba i kampiranje u divljini ovo je nešto baš za vas.

Svi koji ostaju na spavanju trebaju prekobrojna LED rasvjetna tijela (najbolje naglavne tzv. čeone lampe), šator otporan na vremenske nepogode, vreću za spavanje, dostatnu količinu hrane, piće, protuzračna obrana (komarici) i sl.

Pristup osobnim automobilima do samog mjesta događanja – nije moguć! Stoga je potrebno optimizarati teret jer zadnjih nekoliko stotina metara sve ide na leđima. Ne tako davne 2016. godine smo se gore posmrzavali (+5°C), a sada će vjerojatno biti pakleno vruće, no ako padne kiša i zapuše vjetar… Shvatili ste. Metaljka se nalazi na nekih 400 m/nv dakle nisko i bezopsano. Ali…

A ovako vam je to nekad bilo:

Astro party 2010. godine:
https://planinarimo.info/astro-and-radio-party-2010-metaljka/

Video zapisi 2010. godine (5 klipova po par minuta):
https://planinarimo.info/astro-party-video-zapisi/

Astro party 2011. godine:
https://planinarimo.info/astro-party-2011-metaljka/

Astro party 2016. godine:
https://planinarimo.info/7-astro-party-2016/

Najava iz prethodnih godina (pravila su ista)…

I ove godine na bajkovitom proplanku Metaljka, koji je ujedno i mjesto s najmanjim svjetlosnim onečišćenjem u kontinentalnoj Hrvatskoj promatrati će se noćno nebo prilikom kiše meteora. Organizator će osigurati teleskop, no svatko je dobrodošao ponijeti i svoj. Također će se osigurati agregat i razglas. Pozivamo vas na nezaboravno druženje i kampiranje pod zvijezdama!

Kako doći?

Pristup je iz sela Striježevica koje je na cesti Kamenska-Voćin (D69, nekad ŽC 4044). Od cestovnog raskrižja / mjesta Kamenska (nema table mjesta!) 3,5 km do kraja sela Striježevica gdje je slabo vidljivi putokaz za Mrkoplje. Putokaz upućuje lijevo na makadamsku šumsku cestu. Njome pažljivo (desno ima bujičnih odrona uz potok Kraljevac) oko 2,5 km do parkinga P1. Od P1 do parkinga P2 (bunar) je zemljorad cesta dužine cca 0,9 km sa dosta kolotečina te se njome voze viša vozila i samo hrabre vozačice / vozači. Od P2 do parkinga P3 (lovačka čeka) je oko 0,6 km travom zarasli put i tom trasom idu terenci i radna vozila. Od P3 do mjesta kampiranja je 0,3 km i tom trasom je zabrana prometa.

Što ponijeti?

Opremu za kampiranje (šator, vreću i podmetač), baterijsku lampu, hranu i piće za osobnu potrebu.

Svi ostali detalji bit će pridruženi događaju, a za pitanja možete kontaktirati organizatora: Miro Mesić na broj 098/416-530

 

Internet je naše igralište - midnel.hr